Condescu şi Ciobotariu au renunţat la şase jucători din lot

Aşteptatele disponibilizări care se anunţau că se vor face în lotul celor de la Pandurii au fost ieri făcute publice de către preşedintele Marin Condescu care a explicat şi de ce se renunţă la fiecare jucător. Este vorba de şase fotbalişti care au evoluat puţin sau deloc în acest tur: Arrieta, Kutlacic, Basara, Stancu, Câju şi Popa, ultimul fiind trimis la echipa a doua. Lista a fost alcătuită de antrenorul Liviu Ciobotariu care spune că respectivii jucători nu mai intrau în vederea sa pentru retur, fie pentru că nu se integrau în sistemul său de joc, fie că sunt la final de contract.

Schimbările din lot erau inevitabile iar lista e una realistă care reflectă exact situaţia din lot, fiind excluşi practic jucătorii care nu au jucat deloc sau foarte puţin şi care nu au confirmat. În unele cazuri chiar aducerea lor la echipă a fost inexplicabilă în condiţiile în care echipa a doua are jucători tineri mult mai buni dar care nu au primit nici o şansă de evolua vreun minut la Pandurii. Tehnicianul gorjenilor a anunţat aceste schimbări în lot, precizând că a urmărit toţi jucătorii disponibili tocmai pentru a-şi forma o idee asupra potenţialului lor: „Am încercat să utilizez toţi jucătorii pe care i-am avut la dispoziţie şi mi-am făcut o impresie despre fiecare dintre ei. Nu e nici un secret faptul că la unii dintre ei voi renunţa, dar în mare parte lotul va rămâne acelaşi, poate cu una sau două întăriri”.

Ciobotariu preferă jucătorii tineri

În urma discuţiei purtate cu preşedintele Marin Condescu, tehnicianul a decis cine pleacă şi cine rămâne pentru retur. Ciobotariu va renunţa la şase jucători din lotul actual comunicând deja preşedintelui lista sa cu disponibilizaţi. „Am discutat cu domnul preşedinte despre jucătorii care vor pleca dar au mai rămas de punct nişte lucruri pe care le discutăm în următoarele trei zile. Am făcut lista de jucători care pentru mine nu au dat satisfacţie şi nu mai puteam continua munca cu ei.” Ciobotariu spune că nu e vorba neapărat de jucători lipsiţi de valoare ci de fotbalişti care nu s-ar integra în sistemul său de joc: „Nu este vorba aici de lipsă de valoare ci doar de faptul că eu consider că în sistemul în care vreau să joc ei nu pot face faţă. Sunt jucători  la final de contract sau jucători la care am încercat să le dau şanse şi n-au confirmat. Nu cred că vom mai continua împreună pentru că prefer jucătorii tineri.”

Înlocuiţi de jucători de la echipa a doua

Preşedintele Condescu a anunţat ieri că se va renunţa din retur la şase jucători din lotul actual, cei mai mulţi aflându-se la final de contract cu echipa. „Am renunţat la Stancu, Arrieta, Câju şi Kutlacic care îşi termină contractul precum şi la Basara care nu mai intră în vederea antrenorului şi la Popa care va merge la Pandurii II. Kutlacic este la final de contract cu noi şi o să întreb şi la echipa a doua dacă el mai este dorit acolo. Basara la fel o să plece pentru că nu a confirmat, ca şi Câju. În locul lor vor fi luaţi în lot jucători de la echipa a doua pe care Liviu i-a văzut la jocuri şi antrenamente.” Printre jucătorii la care antrenorul Ciobotariu a renunţat se află şi unul împrumutat, Ionuţ Stancu, preşedintele Condescu precizând că va fi cedat gratis către Rapid deşi s-a plătit pe împrumutul său suma de 15 000 de euro: „Dintre jucătorii care sunt la final de contract cu noi unul e împrumutat, Ionuţ Stancu, care a venit de la Rapid. El revenise în vară la Rapid, la chemarea celor de acolo. Dar în stilul domnului Copos, ne-a dat telefoane de ne-a înnebunit ca să-i dăm drumul la Rapid iar când a fost vorba să ne dea 15 000 de euro i s-a părut scump şi nu l-a mai luat. Din această iarnă, pentru Ionuţ care e un băiat deosebit noi nu mai cerem absolut nimic, deşi am plătit Rapidului 15000 de euro pentru perioada împrumutului, îl vom lăsa să se întoarcă la Rapid”.

Un alt jucător de care Liviu Ciobotariu spune că nu mai are nevoie este Mădălin Popa care a ajuns la un acord cu Pandurii II şi va rămâne în continuare la Târgu Jiu. „Mădălin Popa a acceptat modificarea contractului şi va juca pentru echipa a doua. Dacă va avea jocuri bune poate să fie folosit şi la echipa mare” a mai precizat preşedintele Marin Condescu.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: