Prunariu: Cum să nu laşi Pandurii să joace gratis pe stadion?

Directorul clubului Pandurii Târgu Jiu, aflat în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, Mihai Prunariu, crede că este de bun simţ ca Pandurii, echipa de tradiţie a oraşului Târgu Jiu, să joace gratis pe stadionul care a fost construit datorită performanţelor acestei echipe.

„Dacă aveam o echipă de judeţ, niciodată la Târgu Jiu nu vedeam un stadion de 25 de milioane de euro!”, a spus Prunariu despre echipa la care a fost preşedinte a scurtă perioadă.

Faptul că autorităţile locale iau în calcul posibilitatea de a scoate Pandurii Târgu Jiu din stadionul nou, care a fost construit pentru această echipă, l-a indignat pe preşedintele AJF Gorj,  Mihai Prunariu, actualmente  director la clubul Pandurii al MTS.. Acesta le reaminteşte gorjenilor pentru cine a fost construit noul stadion, precizând că, dacă Pandurii juca atunci în judeţ, la Târgu Jiu nu exista motivul pentru care să se aprobe construirea unui astfel de stadion. „Stadionul acesta a fost construit pentru că Pandurii Târgu Jiu a jucat acolo unde a jucat, pentru că dacă noi aveam aici o echipă de Liga 3 sau de judeţ, niciodată la Târgu Jiu nu vedeam un stadion de 25 de milioane de euro. Principalul motiv pentru care a fost construit stadionul a fost acela că noi aveam o echipă Pandurii care juca în cupele europene, era în Liga 1, vicecampioană a României cu multe rezultate bune şi o tradiţie de atâta timp aici, în Târgu Jiu. A fost mult timp în Liga 1, a fost şi în Liga 2, că a mai retrogradat şi apoi a revenit nu mai contrază acum, a fost aici mereu şi atunci s-a luat decizia de a i se face un stadion nou. Ar fi împotriva firii şi a oricărei reguli de bun simţ să nu îi laşi să joace gratis acolo atâta timp cât va exista echipa aceasta. Cât va mai rezista Pandurii, cât o mai fi ca echipă, dar şi dacă s-ar desfiinţa, până în momentul acela, cum să nu laşi Pandurii să joace gratis pe Stadionul Municipal? Pentru că, încă o dată spun, Stadionul Municipal s-a construit datorită echipei de fotbal Pandurii”, a spus Prunariu la Radio Infinit, acesta fiind de acord şi cu faptul că joacă pe stadion şi alte echipe, dar contra-cost: „Ceilalţi, care mai vor să joace aici pot să joace contra-cost, din punctul meu de vedere fără nici un fel de problemă pentru Viitorul pentru că, până la urmă e tot echipa unui târgujian. Dar Pandurii Târgu Jiu, atâta timp cât mai există, chiar şi în Liga 4, nu contează unde evoluează, trebuie să joace pe Stadionul Municipal fără bani. Nu poţi să spui că nu va mai intra Pandurii pe stadion de mâine, că nu vrei tu  sau că e Condescu acolo. Eu spun că  e logic, uman, şi moral şi de bun simţ ca Pandurii Târgu Jiu să joace pe Stadionul Municipal, cu prioritate”.

Mihai Prunariu era președinte la Pandurii Târgu Jiu atunci când au fost demarate primele lucrări de la noul stadion și știe cel mai bine cum stau lucrurile. Disputa pe tema accesului echipei Pandurii pe stadionul din Târgu Jiu a început după ce primarul Marcel Romanescu a spus că, după expirarea contractului de comodat dintre primărie şi club, echipa de fotbal a oraşului nu va mai avea voie să joace pe noul stadion decât dacă va plăti.

Vizualizări: 2,527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: