Confort City: căldura casei tale

Apartamentele din complexul bucureștean Confort City, al fraților Negoiță, erau celebre în oraș încă de dinainte să ia foc. Cel mai fabulos era amplasamentul: între incineratorul de cadavre de animale Protan și groapa de gunoi Glina. E greu de descris mirosul în care trăiau locatarii (care, să ne înțelegem, au cumpărat acele apartamente cu sume peste 100.000 de euro, fără să aibă habar de acest inconvenient), în funcție de direcția din care bătea vântul. Ambele mirosuri sunt mai mult decât vă puteți imagina. Eu, de exemplu, n-am mirosit ceva mai greu și mai grețos în viața mea. Iar apartamentele erau impregnate și înăuntru cu acele mirosuri. Perdelele, păturile, cred că și pereții duhneau a cadavru și-a mizerie. Păi, să nu-ți vină să-ți faci o asigurare și să le dai foc?

A luat foc ultimul etaj, așadar. Va fi nevoie de o mișcare de maestru ca să te redresezi, din punct de vedere al imaginii, după așa ceva. Dar e posibil. Iată cam ce-ați putea citi pe pliantele de la Confort City, începând de mâine:

”Poftiți, dragi români care câștigați 20 de milioane pe lună, nu vă jenați! Vizitați apartamentele noastre prin pereții cărora se aud făcând sex vecinii de la două scări distanță! Nu uitați însă să treceți mai întâi pe la bancă. Nu e târziu să-i păcăliți chiar și acum, în plină criză, să vă facă sclavi pentru 38 de ani de-acum încolo, ani în care vă puteți lua adio de la jumătate din salariu. 38 de ani de muncă silnică ca să plătiți superba casă din mijlocul câmpului pe care v-o oferă complexul nostru, exact între groapa de gunoi a orașului și incineratorul de animale, prima duhoare la dreapta. Ce, nu merită?! Nouă ni se pare chiar puțin! Mai ales că, pe lângă piscina în care puteți face pipi, grădinița unde vă puteți lăsa copiii când plecați la băut sau cada încăpătoare în care puteți îneca maidanezii nedoriți aciuați în occidentalul nostru areal, mai nou, blocurile noastre vin și cu șemineu romantic inclus. Nu vă sfiiți, luați-vă partenerele într-o mână și paharele de vin cu cola în cealaltă și admirați, împreună cu întreg cartierul, feericul foc de la ultimul etaj. Și, nu uitați, după ce termină pompierii treaba, rugați-i frumos și să vă spele mașinile (alea de la prima rată pe 10 ani), că spălătoriile sunt scumpe iar marea, oricât de frumos ar fi cartierul nostru, este tot foarte departe.”

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: