Consilierii din Fărcăşeşti vor indemnizaţii mai mari

Vor telefoane de fiţe şi indemnizaţii mai mari. Este vorba despre consilierii locali din comuna Fărcăşeşti, care vor să aibă cele mai noi apariţii în materie de telefoane mobile cu abonament la internet, dar şi indemnizaţii mai mari. Între timp, în conturile primăriei  nu sunt bani pentru persoanele cu handicap. Iniţiatorii proiectelor de hotărâre sunt consilierii locali ai USL şi PP-DD.

Nici nu au ajuns bine în funcţiile de consilieri locali şi îşi urmăresc propriul interes. Este vorba de consilierii USL şi PP-DD care au iniţiat două proiecte de hotărâre prin care vor indemnizaţii mai mari, în condiţiile în care primăria Fărcăşeşti nu dispune de fonduri nici pentru plata persoanelor cu handicap. ”Consilierii locali din partea USL şi PP-DD au iniţiat un proiect de hotărâre prin care vor să primească o indemnizaţie de 5%. Este vorba de peste 300 de lei noi pentru fiecare şedinţă. Până acum luau mai puţini. Vor acest lucru în condiţiile în care nu sunt bani pentru persoanele cu handicap”, a declarat Dănuţ Bălu, primarul comunei Fărcăşeşti.

Vor telefoane scumpe

Şi dacă tot sunt aleşi locali trebuie să aibă şi un telefon mobil de fiţe. Aceeaşi consilieri vor ultima apariţie în materie de telefonie mobilă ca să fie convocaţi la şedinţe. 16 telefoane Samsung Galaxy S III care valorează aproximativ 3.000 de lei unul. „Aceeaşi consilieri au mai făcut un proiect de hotărâre pentru achiziţionarea a 16 telefoane de ultimă generaţie cu abonament ca să poată fi convocaţi la şedinţă. Aceştia vor şi abonament la Internet. Fiecare telefon costă cam 3.000 de lei”, a mai spus Bălu, care a precizat că nu sunt bani pentru aceste telefoane şi că la proiectul de hotărâre nu au ataşat şi avizul de la Contabilitate.

Primăria Fărcăşeşti le-a cumpărat şi acum 2 ani telefoane mobile performante consilierilor la insistenţele lui Antonică Belgiu, actual viceprimar şi pe vremea aceea consilier local. „Noi am luat în 2010 telefoane, dar mulţi dintre consilieri de atunci nu mai sunt acum. Ei trebuie să predea telefoanele”, spune primarul.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: