Consilierii din Rovinari nu mai dau doi bani pe şefii de partid

Copreşedinţii PNL Gorj au plecat „şifonaţi” de la şedinţa cu liberalii de la Rovinari. Tudor Barbu şi Dan Vîlceanu intenţionau să-l excludă pe Eugeniu Staicu, însă s-au lovit de refuzul consilierilor locali, care au votat împotrivă. După schimburi de replici dure, s-a trecut la ameninţări, atât din partea şefilor, cât şi din partea consilierilor, care au spun că rezultatul atitudinii conducerii judeţene a PNL se va vedea la alegeri. Liberalii de la Rovinari cred că Vîlceanu şi Barbu se comportă ca moşierii cu lacheii şi sunt decişi să nu le mai tolereze atitudinea. Surse din cadrul PNL Rovinari susţin că şedinţa a fost înregistrată şi că va fi prezentată liderilor de la centru, în cazul se va trece la excluderi în masă.

Tudor Barbu, Dan Vîlceanu, Octavian Lupulescu şi Dragoş Păsărin au participat la şedinţa de miercuri de la Rovinari, şedinţă care a durat aproximativ două ore. Dacă prezenţa lui Lupulescu şi a lui Păsărin este motivată de probleme organizatorice, scopul participării copreşedinţilor PNL Gorj a fost acela de a-l exclude pe Eugeniu Staicu.

Vîlceanu i-a cerut lui Staicu să-şi dea demisia „dacă e bărbat”. Acesta a spus că intenţiona să demisioneze, dar că preferă să-l excludă, dacă au curajul, ca să vadă apoi câte voturi vor mai lua în Rovinari. S-a trecut la vot, însă surpriza a fost una de proporţii pentru copreşedinţii PNL Gorj. Consilierii s-au opus vehement, propunerea fiind respinsă cu şapte voturi împotrivă şi două voturi pentru. Vîlceanu s-a enervat şi a început să ţipe la consilieri, iar aceştia i-au reamintit faptul că sunt colegi şi că funcţiile sunt vremelnice. Consilierii nu au acceptat ca Vîlceanu să le vorbească pe un ton ridicat, acuzându-l că se comportă ca un moşier cu lacheii. Staicu i-a reproşat lui Dan Vâlceanu că atunci când el făcea campanie pentru PNL şi a avut lângă el pe premierul Stolojan şi încă trei miniştri, el era purtător de cuvânt la PSD, iar acum îndrăzneşte să-i ceară demisia. Consilierii au reproşat şefilor de partid faptul că Laurenţiu Chivu le-a spălat creierul, acesta neparticipând însă la şedinţă.

Barbu: Mă critică pe mine toţi derbedeii?

Discuţiile s-au accentuat şi din cauza pierderii fondurilor pentru anveloparea blocurilor. Fără să-şi dea seama, Tudor Barbu a ridicat mingea la fileu consilierilor. Acesta s-a plâns că a fost tras la răspundere de secretarul general al partidului după articolele apărute în presă. Barbu şi-a întrebat consilierii dacă îl consideră vinovat de faptul că Primăria Rovinari a pierdut anveloparea blocurilor, aceştia au răspuns la unison că „Da”. Barbu s-a revoltat în stilul caracteristic: „Cum, eu, Tudor Barbu?”, însă consilierii şi-au menţinut poziţia, reproşând  liderilor PNL Gorj că au aşteptat prea mult după Chivu. Barbu s-a revoltat şi mai rău: „Mă critică pe mine toţi derbedeii în presă?”. Surse din PNL Rovinari spun că Staicu s-a simţit cu musca pe căciulă şi i-a mulţumit lui Barbu, spunându-i că „aprecierile sunt reciproce”. Contactat telefonic, Eugeniu Staicu nu a dorit să facă declaraţii privind şedinţa de la Rovinari. Aceleaşi surse din PNL Rovinari spun că Vîlceanu şi Barbu le-a interzis consilierilor să mai vorbească cu presa, mai ales cu ziarul Pandurul şi Radio Infinit.

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: