Consilierii locali au scos din ecuaţie Liceul Auto din Târgu Jiu

Profesorii de la Şcoala Generală „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu pot să stea liniştiţi. Şcoala Generală Nr. 7 va fi în continuare o structură a Şcolii Generale „Ecaterina Teodoroiu”. Acest lucru a fost hotărât de Consiliul Local al Primăriei Târgu Jiu, care a considerat neoportună arondarea Şcolii Generale Nr. 7 la Grupul Şcolar de Transporturi Auto „Traian Vuia”.

În anul şcolar precedent, pe legislaţia de atunci Şcoala Generală din Târgu Jiu nu mai îndeplinea condiţiile să fie o unitate cu personalitate juridică din cauza numărului mic de elevi. „Anul trecut Consiliul Local a acordat avizul consultativ pentru ca Şcoala Generală Nr. 7 din cartierul Vădeni să devină o structură a Şcolii Generale «Ecaterina Teodoroiu»”, spune Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj. Anul acesta însă părinţii au venit cu o nouă revendicare, aceea de a-şi muta copiii la Grupul Şcolar de Transporturi Auto „Traian Vuia”, invocând distanţa mare pe care aceştia trebuie să o parcurgă până la şcoală. „Aici era un mare dezavantaj pentru corpul didactic pentru că deveniseră titulari ai şcolii cu personalitate juridică. În momentul în care copiii se duceau la Liceul Auto profesorii rămâneau pe un număr de posturi care erau normate pentru Şcoala Nr. 2”, explică Gheorghe Mitescu.

Consiliul Local nu şi-a dat acordul

Ca urmare, Inspectoratul Şcolar a trimis o cerere Consiliului Local şi Primăriei Târgu Jiu în care, în baza articolului 61 din noua Lege a Educaţiei, propune analizarea oportunităţii arondării Şcolii Generale Nr 7 Târgu Jiu ca structură a Grupului Şcolar de Transporturi Auto. „Menţionăm că în acest an şcolar Şcoala Generală Nr 7 Târgu Jiu este structură a Şcolii Generale Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu. Părinţii elevilor din Şcoala Generală Nr. 7 Târgu Jiu invocă distanţa prea mare între cele două unităţi şcolare, precum şi alte impedimente, ce ar aduce prejudicii în procesul instructiv-educativ”, se arată în referatul întocmit de IŞJ Gorj şi trimis către Consiliul Local Târgu Jiu. De asemenea, se arată că prin această măsură ar fi generate dificultăţi de încadrare a personalului didactic titular, inclusiv pierderea unor norme didactice. Decizia finală a fost a Consiliului Local, care în baza articolului 61 ce prevede că reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ de stat şi particular preuniversitar se organizează de către autorităţile publice locale, a votat împotriva arondării Şcolii Generale Nr 7 la Grupul Şcolar de Transporturi Auto.

Profesorii, în grevă japoneză

Protestele cadrelor didactice de la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu au continuat şi ieri printr-o grevă japoneză. Atât învăţătorii cât şi profesorii au intrat la ore şi au făcut normal cursurile, însă au purtat o banderolă albă în piept. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au liniştit cadrele didactice de la această unitate de învăţământ susţinând că nu va mai fi nicio restrângere de activitate. Pentru că Şcoala 7 va fi în continuare în structura Şcolii Gimnaziale „Ecaterina Teodoriu”.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: