Consiliul Local Fărcășești s-a întrunit. Belgiu, exclus!

Scandalul continuă la Fărcășești! Primarul Dănuț Bălu este acuzat de Antonică Belgiu că a organizat o ședință de consiliu la care a invitat doar consilierii aflați de partea sa. Aceștia au adoptat bugetul și au votat excluderea consilierilor Antonică Belgiu și Tudor Răcea. Primarul Bălu respinge acuzațiile lui Belgiu și spune că ședința a fost statutară.

La sfârșitul săptămânii trecute, șase consilieri de la PDL, UNPR și unul independent s-au întâlnit în ședință de îndată și au luat act de excluderile lui Belgiu de la PP-DD și Racea de la PNL. Belgiu a declarat ieri că acțiunea primarului nu-i va aduce decât alte procese. Belgiu spune că primarul Bălu a făcut ședință de consiliu local cu șase din cei 13 consilieri. “A fost o ședință de îndată, nu ordinară, nu extraordinară. Legea spune clar că poți lua act de excluderea unor consilieri doar la ședință ordinară. Asta e. O să facem acțiune în instanță. Să vedem ce va spune și Prefectura, pentru că totul este ilegal. Ședința a fost la 16 și la 15.30 au chemat și ceilalți consilieri. Normal că nu au putut să vină, pentru că nu erau în localitate. I-a adus la ședință pe ai lui de la PDL, un independent și pe cel de la UNPR și au aprobat o grămadă de lucruri. Au făcut treaba asta, acționăm în instanță. Secretarul a intrat la ședință după ce l-au afumat puțin, pe la 18, după ce i-au dat de băut”, a declarat Belgiu.

Ce spune primarul Bălu

Dar, primarul Bălu spune că ședința este legală, considerând că au fost prezenți șase consilieri din 11, nu din 13. Cei doi, Belgiu și Răcea, nu au fost puși la socoteală. “Legea spune în felul următor. Ședințele de consiliu local sunt statutare când este o majoritate din consilierii în funcţie. Sunt doi la care le-a încetat de drept mandatul, deci sunt excluși, nu au cum să mai fie în funcție. Consiliul Local doar ia act de asta. Deci din 13 au mai rămas 11. Ședința a fost statutară cu 6 consilieri și s-au rezolvat toate problemele de la Fărcășești. S-au votat toate proiectele, de fapt jumătate din cele de pe ordinea de zi. au fost vreo 17 proiecte”, a declarat Bălu.

Primarul a explicat ce hotărâri au fost aprobate. “S-a luat act de încetarea mandatului de consilier local și viceprimar a lui Belgiu, conform hotărârii judecătoreşti, și al lui Răcea. S-a revocat hotărârea de numire a lui Belgiu, că era împuternicit să încheie contract cu cabinetele de avocatură, am votat bugetul, am votat schimbarea denumirii liceului, am votat ajutorul financiar pentru biserica din Roșia, organigrama și participarea comunei Fărcășești la GAL”, a menționat primarul.

Președintele PDL Gorj, Dan Vîlceanu, a menționat că nu știe foarte multe despre ședința de consiliu de la Fărcășești. “M-au sunat consilierii de acolo, mi-au spus că au fost convocați la ședință și, pentru că sunt aceste probleme, m-au întrebat ce să facă, să meargă sau nu. Le-am spus să meargă la ședințe, pentru că de asta au fost aleși de oameni”, a spus Vîlceanu.

Vizualizări: 264

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: