Consorțiul ”Transcarpatica”, nefuncțional la Târgu Jiu

Veștile bune pentru studenții Universității ”Constantin Brâncuși” (UCB), care trebuiau să apară în urma constituirii Consorțiului Universitar ”Transcarpatica” se lasă așteptate de mai bine de un an. Colaborare între universitatea din Târgu Jiu și Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj și alte institute de cercetare nu s-a concretizat nici prin mobilități studențești de cadre didactice sau prin folosirea bazei materiale. UCB a intrat în acest consorțiu anul trecut, pe vremea rectorului Adrian Gorun, iar președintele acestuia a fost numit la acea vreme Andrei Marga, fostul rector al universității din Cluj.

Consorțiul ”Transcarpatica”, anunțat cu surle și trâmbițe la Târgu Jiu,nu prea funcționează. Mai bine de un an de zile, de când când s-a constituit Consorțiul ”Transcarpatica”, nu s-a prea auzit nimic despre activitățile realizate în comun, deși se promisese că atât studenții, cât și profesorii din universitatea târgujiană o să aibă multe beneficii de pe urma acestuia. ”Acest consorțiu reprezintă o deschidere pe planul activităților de cercetare. Faptul că nu sunt angrenate atât de bine pârghiile respective ține și de o anumită lentoare a noastră, în sensul că am fost prinși cu alte activități și acestea ne-au luat din timpul necesar pentru a afecta cultivarea consorțiului respectiv, dar ține și de o imobilitate firească determinată și de modificările de natură social-politică de la nivelul țării”, explică noul rector al universității târgujiene, Moise Bojincă. Așa că noul rector al Universității ”Constantin Brâncuși” are sarcină din partea Senatului, condus de fostul rector, Adrian Gorun, să restabilească relațiile de colaborare între instituțiile de învățământ care fac parte din acest consorțiu. ”Au fost câteva acțiuni care s-au întâmplat anul trecut. Este adevărat că la momentul acesta lucrurile nu au continuat. Cel puțin nu s-au mai derulat, dar asta nu înseamnă ca până în toamnă soarta consorțiului respectiv să fie stabilită, se merge în continuare cu dumnealor sau trebuie găsite alte soluții. Eu am un termen de șase luni dat de Senat în care să stabilesc lucrul acesta”, spune Moise Bojincă.

SARCINĂ

”A rămas ca sarcină în calitatea pe care o am să realizez eventuala continuare a acestui consorțiu pentru că în acest anu suntem numai noi, UCB și UBB, ci și Universitatea Dimitrie Cantemir și patru institute de cercetare. Am luat legătura cu rectorul universității și a rămas să fac un drum la UBB Cluj pentru a vedea care sunt condițiile în care se poate continua activitatea respectivă. Oricum, ca universitate mică avem în vedere să realizăm astfel de activităţi pentru că numai în comun se pot realiza o serie de programe”, mai explică rectorul UCB.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: