Constantina Diță va candida la președinția Federației de Atletism

Campioana olimpică de maraton de la Beijing, Constantina Diţă, are ambiţii mari şi va candida la preşedinţia Federaţiei Române de Atletism. Înainte de a-şi anunţa oficial candidatura, gorjeanca îşi propune să viziteze toate cluburile din ţară pentru a vedea condiţiile de pregătire de care beneficiază atleţii români.

Fosta atletă de la Pandurii Târgu Jiu şi Dinamo s-a stabilit în Statele Unite ale Americii la începutul anilor 2000, acolo unde a continuat să se pregătească.  Consantina Diţă a sesizat faptul că atletismul românesc se află în prezent pe o pantă descendentă şi şi-ar dori o schimbare. Nu o aşteaptă de la alţii şi se gândeşte foarte serios să candideze la preşedinţia Federaţiei Române de Atletism. De aceea vrea să viziteze toate cluburile de atletism din ţară. „Este o ocazie importantă pentru mine şi vreau să merg pe la toate cluburile de atletism din ţară, să văd în ce condiţii se pregătesc atleţii, copii, adică viitorii campioni ai României pentru că este important să le creăm condiţii copiilor şi sportivilor de performanţă de la noi din ţară. Mă gândesc foarte serios să candidez la preşedinţia Federaţiei Române de Atletism. În primul rând îmi doresc să creez condiţii pentru sportivi, pentru că dacă avem condiţii de pregătire, putem avea rezultate ca şi Federaţie. Până atunci, nici rezultate nu vom avea. Sigur, nu este vorba doar de atletism, ci şi de alte sporturi. Îmi doresc să fac stadionul Iolanda Balas Soter, pentru că trebuie şi România să aibă un stadion internaţional şi să putem avea competiţii internaţionale, de ce nu Campionatele Mondiale de Pistă care sunt cele mai importante după Jocurile Olimpice”, a declarat Constantina Diţă, aflată într-o vizită de lucru la Zalău.

Constantina Diţă rămâne un nume de rezonanţă pentru atletismul românesc. La Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 a reuşit să cucerească medalie de aur la proba de maraton, depăşind sportive din Kenya sau China. Performanţa Constantinei Diţă este cu atât mai frumosă cu cât a fost obţinută la vârsta de 38 de ani, fiind cea mai în vârstă medaliată cu aur din istoria Jocurilor Olimpice.

Vizualizări: 539

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: