Pandurii ar putea primi banii datoraţi de CEO până în octombrie 2020

CEO s-a retras oficial dintre membri asociaţi ai clubului Pandurii Târgu Jiu în cursul lunii octombrie dar va trebui să îşi achite contribuţiile către club până la data retragerii. Principalul creditor de la Pandurii, Marin Condescu, spune că procesele vor continua împotriva membrilor asociați pentru neplata cotizațiilor

 Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Complexului Energetic Oltenia a aprobat recent renunțarea la calitatea de membru asociat al clubului Pandurii Târgu Jiu, deşi compania nu a mai virat bani către echipa de fotbal de mai bine de şase ani. Clubul Pandurii a acţionat deja în instanţă asociaţii pentru cotizaţiile neplătite din perioada 2014 – 2017, procesul fiind câştigat la Tribunalul Gorj şi la Curtea de Apel Craiova.

Practic, CEO nu a plătit cotizaţia către clubul de fotbal dar nici nu s-a retras din acţionariat, retragerea de acum neputând fi invocată în cazul în care cei de la Pandurii decid să ceară de la CEO şi banii datoraţi şi pentru perioada 2017 – 2020.

Principalul creditor al clubului Pandurii, fostul președinte Marin Condescu, este de părere că CE Oltenia va trebui să-și achite contribuțiile până în octombrie 2020. „Având în vedere faptul că cei de la CEO nu au mai avut resursele să continue să finanţeze echipa din 2017, eu cred că este o normalitate, având în vedere problemele economice cu care se confruntă compania. Dar vor plăti contribunţia până în octombrie 2020, după ce vom obţine decizia definitivă la Înalta Curte. Pentru Pandurii Târgu Jiu acesta este un lucru care era cunoscut de mult timp. Dar noi le mulţumim că au rămas în asociere până în 2020 şi vor contribui, prin decizia instanţei, la ceea ce este Pandurii”, a spus Marin Condescu la Radio Infinit.
În anul 2016, clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu a intrat în insolvenţă, tocmai pentru că membrii asociaţi nu au mai virat către club sumele cu care s-au angajat să îl susţină. În acelaşi timp, prin reprezentanţii numiţi de aceştia în conducerea clubului, au permis să se angajeze cheltuieli imense şi contracte de zeci de mii de euro pentru unii jucători şi conducători,  care au dus la insolvenţa clubului.
Procesul dintre Pandurii şi membrii asociaţi se află acum la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi urmează să fie finalizat la sfârşitul lunii noiembrie.

Vizualizări: 1,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: