Pandurii, campioni în două clasamente neoficiale din Liga 2

Situaţia echipei Pandurii Târgu Jiu nu este deloc îmbucurătoare la jumătatea turului, dar făcând haz de necaz gorjenii sunt totuşi campioni la două capitole. După ce s-a scurs prima parte a acestui tur special, Pandurii "se poate lăuda" cu cele mai multe goluri primite din Liga 2 dar şi cele mai multe penalty-uri dictate împotrivă.

Pandurii stau prost în acest sezon la capitolul goluri înscrise, unde nu au reuşit să marcheze decât de cinci ori în zece etape, dar stau foarte prost la golurile primite, acolo unde sunt campioni, cu 22 de goluri încasate. Doar Comuna Recea se mai apropie de acest record de goluri primite, cu 21, fiind a doua echipă din Liga 2 care şi-a ajutat adversarii să facă golaveraj. E adevărat însă că cei de la Pandurii au primit un sfert din aceste goluri din penalty-uri dictate de arbitrii împotriva lor, cum remarca şi antrenorul Călin Cojocaru. „Văd că la fiecare meci avem fie un roșu, fie un penalti sau chiar două  contra noastră. Pentru noi nu se acordă nimic, la aceleași contacte în careu. Fazele sunt judecate diferit, într-un fel pentru adversari şi altfel pentru noi. Ambele penalty-uri de la meciul cu Ripensia au fost foarte ușor acordate şi de asta ne bat toți. Nu am doar senzaţia că suntem vânaţi, chiar pot spune că suntem vânaţi. Dacă ne uităm la fiecare meci ori s-a dat penalty contra noastră ori cartonaş roşu, ori unul, ori două”, a constatat antrenorul gorjenilor care nu crede că este o întâmplare lucrul acesta: „Nu vreau să ascund rezultatele slabe ale echipei de până acum sub acest pretext, departe de mine acest lucru şi am recunoscut când echipa a jucat slab. Dar chiar nu putem tot timpul să jucăm 11 contra 14. Atitudinea sfidătoare a arbitrilor nu ne lasă să jucăm fotbal”.

Echipa din Târgu Jiu a fost sancționată cu câte un penalty în înfrângerile de la Universitatea Cluj (0-2), Concordia Chiajna (0-4) și Rapid (1-2), iar recent Pandurii a fost învinsă de Ripensia graţie celor două penalty-uri dictate contra sa. Practic din opt meciuri disputate până acum, unul fiind pierdut la masa verde şi altul reprogramat, doar la două dintre eşecurile suferite de gorjeni nu pot fi invocate aceste lovituri de pedeapsă contra echipei. 

Vizualizări: 545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: