Contestat de salariaţi, Preoteasa este susţinut de naşul Ponta

Constantin Preoteasa, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, conduce direcţia dictatorial, susţinut de naşul copiilor săi, Victor Ponta, preşedintele PSD. Acuzaţiile vin din partea angajaţilor, care îşi acuză şeful de abuzuri şi ameninţări la adresa lor. Atât naşul, cât şi finul nu recunosc nimic nici în ruptul capului.

Părintele spiritual ai copiilor lui Constantin Preoteasa, Victor Ponta, îi oferă sprijin nelimitat directorului de la DGASPC Gorj. Deşi Preoteasa a fost acuzat de abuz în serviciu şi de management defectuos, nu-şi face griji că va fi înlăturat de la conducerea direcţiei, pentru că se bazează pe naşul Ponta. Acesta a fost răspunsul directorului dat vineri angajaţilor care protestau, ajunşi la limita răbdării, pentru că nu-şi mai primesc banii. „Eu îl stimez pe domnul Ponta. Sincer vă spun că am o părere foarte bună despre dumnealui, dar aşa ceva nu se poate. Domnul Preoteasa mi-a spus în faţă că orice s-ar întâmpla, el nu va pleca de la conducerea direcţiei, pentru că îl susţine domnul Ponta, fiind naşul său. Ei bine eu cred că acest lucru este extrem de grav. Nu se poate să facă ce doreşte doar pentru că are susţinerea domnului Ponta”, susţine Cristi Aldescu, liderul sindicatului Ambulanţa.

"Nu contează ce spune un simplu şofer"

Pe de altă parte Constantin Preoteasa susţine că Aldescu este un simplu şofer fără şcoală, care nu ştie pe ce lume trăieşte. Din gura directorului de la DGASPC Gorj nu au ieşit decât vorbe jignitoare la adresa liderului de sindicat. „Este un simplu şofer care nu gândeşte. Bate câmpii pur şi simplu şi nu ar trebui să îl luaţi în calcul. Ponta este naşul copiilor mei, dar cum vă puteţi imagina că el mă ţine pe post? Păi ce, Ponta m-a pus director?”, susţine Preoteasa.

Nici Ponta nu ar fi putut recunoaşte că îşi ajută finul, şi mai mult susţine că în astfel de discuţii nu se bagă. „Nu mi se pare o întrebare potrivită. Eu nu intru în asemenea discuţii, pe cine susţin şi pe cine nu. Eu nu cred că domnul Preoteasa a spus că are susţinerea mea, nu cred”, spune Victor Ponta, preşedintele PSD.

Preoteasa, acuzat de management defectuos

De asemenea angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj susţin că directorul general împreună cu alţi directori din cadrul direcţiei i-au ameninţat că vor fi daţi afară dacă vor mai protesta pentru primirea banilor câştigaţi prin hotărâre judecătorească.

Spusele liderului de sindicat sunt susţinute şi de alţi angajaţi ai direcţiei. Eliza Ghiulcnar, psiholog în cadrul DGASPC, susţine că a fost ameninţată de Preoteasa că va fi dată afară dacă nu se abţine de la proteste. „Nu este prima dată când mă ameninţă că dacă nu stăm liniştiţi ne va da afară. Mie una mi-a spus foarte clar că de-ai ca mine se găsesc peste tot, şi sunt foarte mulţi cei care aşteaptă să lucreze. Păi după ce că am un salariu de cinci milioane de lei vechi, să fim umiliţi în halul astă? Nu se poate aşa ceva”, susţine angajata.

Atacurile la adresa directorului Preoteasa vin şi dinspre Consiliul Judeţean. Preşedintele Ion Călinoiu îl acuză pe acesta de faptul că a practicat un management defectuos, iar din această cauză s-a ajuns la proteste.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: