Contestaţie admisă, bătaia pe masa minerilor continuă!

Bătaia pe masa caldă a minerilor nu s-a terminat! Unitatea de Cazare-Cantine Rovinari a depus contestaţie, după ce a pierdut licitaţia ce a avut loc pe 2 aprilie la sediul Complexului Energetic Oltenia, în favoarea altor firme din Gorj. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a admis, în parte, contestaţia depusă, dar CE Oltenia a decis că nici aşa Cantina Rovinari nu este câştigătoare. Reprezentanţii Cantinei Rovinari au hotărât să apeleze la instanţă.

Licitaţia a avut loc pe data de 2 aprilie. Atunci s-au înscris cele două cantine, Motru şi Rovinari, dar şi două firme, Succes Nic Com şi Turism Parc. Gabriel Popescu, reprezentant al Cantinei Rovinari, a declarat că după această decizie, CE Oltenia ar fi trebuit să le dea lor masa caldă pentru zona Motru şi sediul administrativ Târgu Jiu. „Dispune continuarea procedurii de atribuire cu respectarea celor decise anterior. (...) Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare“, se arată în document. Dar, potrivit directorului de achiziţii, Grigore Dădălău, compania a respectat recomandările din decizia CNSC, în sensul că a reevaluat ofertele rămase în cursă, dar a ales firma cu preţul cel mai mic, şi acesta nu era al Cantinei Rovinari. „S-a făcut o reevaluare şi li s-a comunicat răspunsul celor de la Cantina Rovinari“, a declarat Grigore Dădălău, fără a fi mai explicit de atât.

Ce spune CNSC

Pe data de 11 aprilie, reprezentanţii Cantinelor Rovinari şi Motru au depus contestaţii cerând anularea procesului verbal, precum şi anularea atribuirii contractului. Au reclamat preţul mic, ce nu era justificat şi fundamentat pentru a atinge ţintele din caietul de sarcini. Contestaţia celor din Motru a fost respinsă, dar a fost admisă o parte din solicitările celor de la Rovinari. „Admite în parte contestaţia formulată de SC Cazare Cantine Rovinari SA, în contradictoriu cu SC Complexul Energetic Oltenia SA, respectiv criticile cu privire la lipsa de fundamentare a ofertelor din punct de vedere financiar propuse de SC Succes Nic Com SRL şi de SC Turism Parc SA pentru loturile 1,3 şi 4, precum şi criticile cu privire la lipsa echipamentelor şi personalului de care dispune SC Turism Parc SA şi va dispune anularea în parte a raportului procedurii, respectiv partea din raport referitoare la loturile 1,3 şi 4, iar pe cale de consecinţă respinge susţinerile intervenientului SC Succes Nic Com SRL cu privire la aceste aspecte. Respinge ca nefondate celelalte critici formulate de SC Cazare Cantine Rovinari SA, iar pe cale de consecinţă admite în parte cererea de intervenţie depusă de SC Succes Nic Com SRL“, se arată în decizia CNSC din data de 10 mai.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: