Continuă scandalul dintre şefii PNL Gorj, faza pe familie

Conflictul dintre copreşedinţii PNL Gorj, Dian Popescu şi Dan Vîlceanu, trebuie soluţionat de conducerea centrală, cred membrii organizaţiei. Dian Popescu a avut o ieşire extrem de dură la adresa lui Vîlceanu după şedinţa de vinerea trecută. Senatorul PNL Gorj spune că Dan Vîlceanu aruncă în aer fuziunea, că partidul e condus de el şi rudele sale şi că are interese la CE Oltenia. Reacţia vine după ce Vîlceanu a cerut să fie pus în aplicare Statutul partidului, iar Dian Popescu, condamnat într-un dosar penal, să fie suspendat şi să nu aibă drept de vot.

Senatorul Dian Popescu spune că va discuta cu copreşedinţii PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, de problema de la Gorj. Dar până atunci lansează atacuri dure la adresa lui Vîlceanu. „El nu-şi doreşte această fuziune, el şi-a minţit propriul partid şi acum îşi conduce propriul partid într-un scandal în condiţiile în care PNL doreşte o fuziune cât mai rapidă. El şi cu familia lui. Acolo e o familie şi restul lumii. Nu mai contează membrii PDL. Iar ceilalţi colegi ai lui m-au sunat după şedinţă, îmi pare rău de ei, erau nedumeriţi. Nu-şi dau seama ce vrea Dan Vîlceanu. El are şi interese personale, îşi doreşte o putere destul de mare în partid, are interese economice“, a spus Dian Popescu.

Senatorul a continuat atacul la adresa lui Vîlceanu. „Gândiţi-vă că acest partid e condus de Dan Vîlceanu şi de unchi-său (n.red- Gheorghe Grivei). E un partid bazat pe clan, familie. O familie venită prin transfer de la PSD care conduce PDL în acest moment. I-am tolerat mult prea mult. Nişte transferaţi de la PSD cu interese în CE Oltenia să arunce în aer o fuziune la care s-a muncit şi se munceşte mult la Bucureşti nu este de tolerat la Bucureşti“. Reacţia vine după ce Dan Vîlceanu, copreşedintele PNL Gorj, a cerut vineri, în şedinţa Comitetului Executiv Judeţean, respectarea statutului în cazul senatorului Dian Popescu, iar acesta să nu aibă drept de vot. „Un lucru inadmisibil“, a explicat Virgil Drăguşin, purtător de cuvânt al vechiului PNL Gorj.

Ce spun „rudele”

Vicepreşedintele PNL Gorj, Puiu Diaconescu, spune că este o problemă între cei doi copreşedinţi care poate fi rezolvată doar de centru. Despre Puiu Diaconescu, Dian Popescu a spus că: „Contrar aşteptărilor, domnul Puiu Diaconescu a fost foarte rezervat, nici dânsului nu i-a convenit atitudinea dlui Vîlceanu“.

Gheorghe Grivei a declarat că nu sunt relevante afirmaţiile lui Dian Popescu, despre care a spus că este o ruşine pentru Gorj. „Acest individ are probleme cu legea, este condamnat penal şi potrivit Statutului PNL, articolul 22 alineatul 4 este suspendat de drept. Acest individ nu-i reprezintă pe gorjeni“, a spus Grivei.

REPLICĂ

Dan Vîlceanu a refuzat să comenteze acuzaţiile. „Nu vreau să comentez. În campania electorală de la prezidenţiale din noul PNL ne asumam ce spunea Klaus Iohannis, că vrem o altfel de politică. Aşa că din punctul acesta de vedere mă preocupă ce se întâmplă cu salariaţii de la CEO şi faptul că Spitalul de urgenţă s-ar putea să nu fie acreditat. Nu voi da nici un fel de replică“.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: