Contracte reziliate cu Casa pentru medicii care nu-şi vaccinează pacienţii

Direcţia de Sănătate Publică Gorj va organiza un centru de vaccinare împotriva gripei porcine, după ce numărul îmbolnăvirilor şi al deceselor a crescut considerabil la nivel naţional. Gorjul nu are niciun caz de îmbolnăvire până acum, însă autorităţile în domeniu cred situaţia respectivă nu mai poate dura foarte mult, motiv pentru care recomandă şi chiar roagă populaţia să apeleze la vaccinul pus gratuit la dispoziţia celor interesaţi. Centrul de vaccinare va fi funcţional în incinta spitalului judeţean de urgenţă Târgu Jiu.

DSP Gorj a anunţat că medicii de familie au obligaţia să îi vaccineze pe toţi cei care solicită acest lucru. Instituţia a anunţat printr-un comunicat de presă că medicii care vor refuza să îşi vaccineze pacienţii din diferite motive vor avea reziliate contractele cu Casa Asigurărilor de Sănătate. De asemenea, Inspectoratul Şcolar va fi informat de modul în care se desfăşoară campania de vaccinare, pentru vaccinare nefiind nevoie de acordul părinţilor în cazul elevilor care au mai mult de 16 ani.

Autorităţile sanitare spun că, de acum încolo, personalul medico-sanitar va fi vaccinat obligatoriu, iar un eventual refuz va duce la scoaterea din sistem a persoanelor, refuzul urmând să fie făcut doar pe bază de semnătură.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: