Controale suplimentare din cauza alertei de antrax

Inspectorii sanitar-veterinari din Gorj au suplimentat controalele la efectivele de animale din gospodăriile oamenilor, după ce s-a declarat stare de alertă, un nou caz de antrax fiind depistat în Ungaria.

La doar 200 de kilometri de graniţa cu România, boala a fost identificată la o vacă sacrificată în gospodărie. Săptămâna trecută, alte două cazuri de antrax au fost confirmate într-un eşantion de carne de vită congelată. Potrivit conducerii Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj, la nivelul judeţului nu au mai existat suspiciuni de antrax din anul 1988.

Echipele de control ale Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj au demarat începând de marţi controale suplimentare la efectivele de animale. „În această perioadă avem două echipe de control în diferite zone ale judeţului. De asemenea, prin sondaj efectuăm şi controale la efectivele de porci din cauza alertei de pestă porcină de la graniţele cu Ucraina”, a declarat Ion Iliuţă, directorul DSV Gorj.

Conducerea instituţiei a mai precizat că la nivelul judeţului nostru nu au mai existat suspiciuni de antrax de foarte mulţi ani. „În Gorj, n-am mai avut nici o suspiciune de antrax din anul 1988. În plus, animalele sunt vaccinate anual împotriva antraxului. Anul acesta am vaccinat peste 130.000 de oi, 40.000 de capre, 9800 de cai şi 50.000 de bovine”, a mai precizat Ion Iliuţă.

Concomitent cu controalele efectuate la efectivele de animale, vor fi organizate acţiuni de control şi în pieţe, pensiuni şi unităţi alimentare, dat fiind faptul că începând cu data de 1 iulie s-a constituit comandamentul de vară.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: