Control al MAI pentru fişele medicale eliberate candidaţilor la Poliţie

Ministerul Administraţiei şi Internelor va face o verificare la Gorj şi în alte patru judeţe la unităţile care au încheiat fişele medicale ale candidaţilor la Academia de Poliţie. Nouă candidaţi din cinci judeţe, printre care şi Gorj, au fost respinşi la concurs din cauza înălţimii şi a problemelor oftalmologice. Conducerea Policlinicii din Târgu-Jiu ştie de aceste verificări însă nu se teme pentru că fişele medicale făcute în ambulatoriu sunt corecte, însă apar probleme la cele făcute la cabinetele particulare.

Nouă candidaţi la Academia de Poliţia din Gorj, Dolj, Constanţa, Vrancea şi Braşov, au fost respinşi la vizita medicală pentru că nu îndeplineau condiţiile de înscriere. Cei din comisia medicală au descoperit că şase fete nu au înălţimea cerută de barem şi trei băieţi au probleme oftalmologice, deşi au fost declaraţi apţi de unităţile medicale unde şi-au făcut fişele medicale. În aceste condiţii ministrul Traian Igaş a cerut verificarea modului în care au fost eliberate fişele medicale.

Conducerea Policlinicii Târgu-Jiu ştie de aceste verificări însă nu-şi face probleme. „Nu cred că aceste controale vizează Policlinica Târgu-Jiu. Majoritatea fişelor sunt făcute la cabinetele particulare. Ştim de aceste controale, am auzit de tot ce s-a întâmplat. Am avut puţine fişe pentru MAI şi s-au făcut decât în anumite cabinete pe care nu le au particularii. La noi se fac în regulă, nu avem probleme. Persoana respectivă se prezintă la cabinete, iar dacă sunt probleme, medicul respective care şi-a pus parafa răspunde”, spune Vasile Stănculete, directorul Policlinicii Târgu-Jiu.

 „Cabinetele particulare sunt vizate în problema asta. Acum fişele le face cine vrea şi cine nu vrea. Este un adevărat haos. Nu ştiu pe ce criterii fac aceste cabinete fişe medicale”

Vasile Stănculete

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: