Control în bătaie de joc al inspectorilor ITM la Rânca

Trei echipe ale Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, cu trei autoturisme, s-au deplasat ieri la Rânca pentru un control inopinat în urma căruia ar fi trebuit să îi depisteze pe cei care muncesc la negru. Ca de obicei, nu au găsit nimic, unul dintre motive fiind acela că nu le-a fost dusul ca întorsul. Marele control pentru care au mobilizat atâtea forţe a durat mai puţin de o jumătate de oră.

Specialiştii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au plecat ieri la Rânca în jurul orei 9.30, cu gândul că vor verifica dacă la şantierele deschise în zonă se respectă legislaţia privind securitatea şi sănătatea în muncă, dar şi dacă muncitorii lucrează la negru. Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Pesemne că inspectorii ameţiţi de peisajul fermecător şi de aerul tare de munte au uitat de ce se află la Rânca. Astfel că au tras aer în piept, au verificat două, trei lucrări şi s-au întors la fel cum au venit. Au ajuns în staţiune la 10.30, dar la 11.00 erau deja plecaţi.

Căruntu: „Au fugit, ce să le fac-”

O echipă Gorj TV a însoţit ieri inspectorii pe teren. Cele trei echipe s-au împărţit, astfel că am ales să îl însoţim pe inspectorul Alexandru Căruntu. Acesta a mers la o cabană unde a găsit totul în regulă, a consemnat, iar la următoare cabană a mai apucat să vadă muncitorii fugind şi un foc arzând. „Au plecat! Ce le putem noi face- Aşa se întâmplă de fiecare dată când apărem într-o zonă. Se anunţă şi nu putem să-i prindem”, declară Alexandru Căruntu, inspector ITM Gorj.

Muncitorii  nu au trebuit să stea prea mult timp ascunşi, pentru că nici inspectorii ITM Gorj nu au poposit la Rânca mai mult de o jumătate de oră, timp în care nu au depistat nicio neregulă. “Am verificat câţiva muncitori care construiesc la o cabană, dar s-a dovedit că erau cu acte în regulă. La cealaltă locaţie verificată de inspectori nu am mai găsit pe nimeni”, mai declară Alexandru Căruntu, inspector ITM Gorj.

George Romanescu, şi mai grăbit

Un alt inspector, George Romanescu, a fost şi el în control, cu o altă maşină. Văzând că Alexandru Căruntu a terminat deja controlul, echipa Gorj TV l-a contactat pe Romanescu pentru a îl însoţi în control. „Aaaa, păi am plecat, sunt deja în Novaci, că nu am găsit nimic”, a fost replica lui George Romanescu.

Cum sperau inspectorii ITM să îi depisteze pe cei care folosesc munca la negru în doar câteva minute- Sau au dorit numai să bifeze efectuarea unui control, ca să pară că ţin cont de avertismentul premierului Boc potrivit căruia cei care nu îşi fac datoria în combaterea evaziunii fiscale şi a muncii la negru vor fi demişi.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: