Control judiciar prelungit pentru Condescu şi Temelescu

Magistrații Tribunalului Olt au dispus prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar față de Marin Condescu și Viorel Temelescu, cei doi fiind în situația respectivă din noiembrie 2013, când procurorul Emil Moța a încercat să obțină arestarea preventivă pentru ambii, cererile fiind respinse atunci de instanțele de judecată. Controlul judiciar îi ţine însă departe şi de activitatea sindicală.

Marin Condescu este ţinut departe de Complexul Energetic Oltenia şi de federaţia sindicală pe care o conduce, prin decizii ale judecătorilor, deşi faptele de care este acuzat au legătură cu clubul de fotbal Pandurii. Totul într-o perioadă în care minerii şi energeticienii sunt la un pas de grevă generală, iar complexul energetic aproape de insolvenţă, graţie managementului impus politic de actuala guvernare.

Verdictul de acum de la Slatina nu este definitiv, putând fi contestat, însă până acum niciunul dintre inculpați nu a reușit să obțină o soluție favorabilă la instanța superioară, la Curtea de Apel Craiova, unde decizia rămâne finală. Următorul termen în proces a fost stabilit pentru mijlocul lunii viitoare, judecătorul de caz admițând acum proba cu înscrisuri, care a fost solicitată de avocații fostului președinte de la Pandurii. Ca urmare, Edenred România SRL trebuie să trimită o serie de documente instanței.

„Admite proba cu înscrisuri, solicitată de apărătorii aleşi ai inculpatului Condescu Marin, avocaţi Marinescu Radu şi Popa Florin, urmând a se emite o adresă către SC Edenred România SRL pentru a înainta instanţei: o copie a Regulamentului de ordine interioară al societăţii aferent anului 2011,  copie fişa postului aferentă anului 2011, pentru numiţii Ciora Remus, Ciocan Gheorghe Ştefan, Stănescu Gabriel Radian şi Ileana Comănescu şi de asemenea să comunice instanţei dacă Ileana Comănescu mai este angajată a SC Edenred România SRL, iar în caz contrar să comunice ultima adresă de domiciliu din baza de date a societăţii. Dispune înaintarea unei adrese către firma de avocatură Păcuraru Iliescu & Asociaţii pentru a comunica instanţei: dacă în anul 2011 a avut contract pentru acordare asistenţă juridică cu SC Edenred România SRL, iar în caz afirmativ acesta să fie înaintat instanţei, dacă în anul 2011 firma de avocatură a fost consultată de SC Edenred România SRL, cu privire la semnarea unui contract de cesiune între Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, SNLO şi SC Edenred România SRL. Prorogă discuţia asupra probei solicitate de apărătorii aleşi ai inculpatului Condescu Marin, avocat Radu Marinescu şi Popa Florin, prin care solicită înaintarea unei adrese către SC Edenred România SRL, pentru a comunica instanţei dacă în perioada 2011-2012, directorul general al societăţii a aprobat eliberarea unei tranşe de tichete cadou către SNLO, în condiţiile în care tranşa de tichete cadou eliberată anterior nu era achitată”, a stabilit judecătorul de caz, Edenred fiind firma furnizoare de tichete de masă pentru mineri și energeticieni, anchetatorii susținând că ambii inculpați ar fi falsificat un contract de cesiune de creanțe pentru a putea lua la clubul de fotbal banii pe care unitățile miniere îi plăteau pentru tichetele de masă ale ortacilor.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: