Conturile Primăriei Urdari, blocate de o firmă din Braşov

Firma din Braşov care a prostit în urmă cu câţiva ani mai mulţi primari din Gorj vânzându-le un sistem de arhivare a documentelor şi de fapt le-a dat un scanner, creează probleme din nou. Primarul din Urdari se află printre acei edili care au fost înşelaţi, iar acum s-a trezit cu conturile blocate. Mihai Calotă susţine că a plătit o mare parte din acel sistem şi mai avea de dat o sumă foarte mică, iar firma din Braşov îi cere acum un miliard de lei vechi penalităţi. Primarul din Urdari a făcut acţiune în instanţă. Până atunci primăria Urdari are conturile blocate.

Firma din Braşov le-a luat ochii primarilor din Gorj cu un sistem de arhivare a documentelor şi în felul acesta edilii au crezut ca scapă de hârtii şi ţin toate evidenţele în sistem informatic. Şi-au luat o mare ţeapă pentru că au primit un simplu scanner şi o imprimantă. Primarul din Urdari se află printre acei edili care au achiziţionat sistemul şi a plătit pentru acesta aproximativ 100 de milioane de lei vechi. Mai avea de dat aproximativ 36 de milioane şi se afla în instanţă cu firma din Braşov. „Noi am plătit în totalitate suma de 97 de milioane de lei bani vechi. Noi am plătit această sumă conform somaţiilor, dar acum vor să ne ia penalităţi de întârziere o sumă foarte mare, este vorbe de un miliard şi vreo 200 de milioane. Noi am plătit în primă fază acea sumă de 97 de milioane, şi mai avem vreo 36 de milioane de lei vechi să le dăm. Este un scanner care funcţionează, îl folosim când avem nevoie şi ar mai fi trebuit un program care trebuia să arhiveze date”, a declarat primarul Calotă.

Cu toate că a plătit acei bani, conturile primăriei Urdari sau fost blocate. Motivul, a plătit cu întârziere şi reprezentanţii societăţii i-au calculat penalităţi de aproximativ un miliard de lei vechi. „Suntem deja în judecată cu firma de la Braşov şi mi-a blocat conturile cu o hotărâre judecătorească definitivă şi cu titlu executoriu. Noi am atacat această hotărâre, am depus documentele în instanţă şi urmează ca instanţa să decide când se deblochează conturile”, a declarat primarul din Urdari. 

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: