Gabriela Constantin îşi arată talentul la o vioară veche de o sută de ani

Gabriela Constantin, fiica cunoscutului corepetitor al Ansamblului Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”, Lucian Constantin, are un talent deosebit la vioară. A intrat în clasa a IX-a la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Târgu Jiu cu nota zece. Tânăra provine dintr-o familie de muzicieni, unchiul său fiind Ionuț Dolănescu, iar mătușa sa Doinița Dolănescu.

Gabriela Constantin a pășit în clasa a IX-a a Liceului de Muzică și Arte Plastice din Târgu Jiu cu nota maximă, zece. Tânăra a impresionat prin talentul său și reprezintă una dintre tinerele speranțe ale acestui liceu. Faptul că provine dintr-o familie de muzicieni cunoscuți pe plan național și internațional o încurajează pe tânăra violonistă să urmeze o carieră în muzică. ”Provin dintr-o familie de muzicieni. Tatăl meu, Lucian Constantin, este maestru corepetitor la Ansamblul Profesionist «Doina Gorjului». Este acordeonist. De asemenea, sora mea este la Conservatorul «Ciprian Porumbescu» din București, la secția pian, iar mama mea are o voce foarte frumoasă”, spune Gabriela. Mai mult decât atât, unchiul său este nimeni altul decât Ionuț Dolănescu, iar mătușa sa Doinița Dolănescu. ”O admir pe mătușa mea, care cântă la rândul său la vioară, pentru ceea ce face. Ea îmi oferă de fiecare dată când o întâlnesc foarte mare încredere în mine și vreau să îi urmez exemplul. Cântă în țară și în America”, mai menționează Gabriela Constantin.  Totul a început în urmă cu ani de zile, când părinții săi au pus-o să aleagă ce instrument muzical vrea să studieze. De când a ales vioara studiază zilnic câte două sau trei ore pe zi pentru a se perfecționa. ”Părinții mei m-au întrebat când eram în clasa I ce instrument vreau să studiez, iar eu am ales vioara. Îmi amintesc că de mică voiam să fac parte dintr-o orchestră, iar părinții mei m-au încurajat în acest sens. Deși mi s-a părut greu la început profesorii mei m-au îndrumat în așa fel încât a început să îmi placă ceea ce fac”, își amintește Gabriela Constantin.

Face parte din octetul Şcolii Populare

Vioara face parte din viața sa. Recent, Gabriela a fost cooptată în octetul Școlii Populare de Artă. Chiar dacă are mai multe viori acasă tânăra preferă să cânte la una veche de 100 de ani, care a aparținut străbunicului său, care provenea din Vâlcea. În acest fel se realizează o legătură în timp, fiind foarte legată de înaintașii săi. ”Vioara face parte din viața mea și nu aș putea trăi fără ea. Când cânt vreau să transmit oamenilor sentimente de bucurie. Cânt cu vioara muzică clasică și muzică populară. Vioara mea este un instrument pe care îl îndrăgesc foarte mult pentru că am moștenit-o de la străbunicul meu și are peste 100 de ani. De asta o prețuiesc atât de mult”, mai menționează tânăra.

VIS

”Sunt singura care am dat pe vioară din clasa mea. Pe viitor vreau să urmez Conservatorul și să fac parte dintr-o orchestră. Și muzica clasică și muzica populară sunt grele, dar cu ambiție pot să le realizez pe ambele”, spune Gabriela Constantin.

OCTET

Octetul Școlii Populare din Târgu Jiu este format din profesori ai acestei instituții de cultură. Acesta s-a înființat în urmă cu șase luni, cu ocazia serbărilor dedicate zilei poetului național Mihai Eminescu.

Vizualizări: 503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: