Convinşi să muncească pe stomacul gol

Treisprezece angajaţi ai Întreprinderii de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj au intrat, luni dimineaţă, în greva foamei, disperaţi că nu şi-au mai primit salariile de luni bune. După discuţiile cu administratorul special al societăţii, oamenii au renunţat la protest cu promisiunea că vor primi o parte din restanţe.

Din luna februarie, angajaţii IDP Gorj nu au mai primit salariile. Revoltaţi, oamenii au protestat. Au anunţat că intră în greva foamei. Au stat nemâncaţi luni toată ziua până când au discutat cu Marius Florică, iar acesta le-a dat asigurări că, dacă vor relua activitatea, vor primi şi bani. „Oamenii sunt neliniştiţi pentru că nu au luat salariile din urmă. Cele trei salarii din fondul de garantare vor veni după data de 16 august, odată cu plata şomajului pentru toate persoanele încadrate. S-au liniştit! Le-am explicat că am demarat alte lucrări noi şi vor lucra în alte puncte în speranţa că vom încasa banii într-un timp scurt şi vom putea plăti şi salariile”, a explicat Florică.

Când vor mai primi salariaţii o parte din salariile restante, nu ştie nimeni. Cert este că oamenii au fost convinşi să reia activitatea. Ei au protestat la podul de la Turcineşti, însă vor începe lucrări în Bârseşti şi Tismana. „Ţine de vreme şi de natura lucrărilor. În cel mai scurt timp. Nu în această săptămână, oricum. Oamenii au fost informaţi de fiecare dată. Au promis că se vor întoarce la muncă, vor relua lucrul şi vor deschide şi alte puncte de lucru în continuare”, a mai transmis şeful IDP Gorj.

Salariaţii sunt dispuşi să muncească. Speră totuşi să nu fie amăgiţi din nou de conducerea firmei. „Noi ne facem activitatea. Am avut o discuţie cu sindicatul şi conducerea. Avem nişte lucrări la Bârseşti şi Tismana. Ne-a venit materia primă. Vom începe activităţile acolo şi conducerea a spus că ne va da banii. Trebuie să ne apucăm întâi de lucrare, apoi vedem când ne dau banii. O să producem ceva şi atunci vedem”, a mărturisit unul dintre angajaţi.

Vizualizări: 1,873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: