Copii cu nevoie speciale, beneficiari ai unei excursii în Franţa

Câteva zeci de copii cu nevoie speciale din cadrul Centrului de Plasament al Direcţiei de Protecţie a Copilului Gorj au beneficiat de sprijin pentru a se integra mult mai uşor în societate. O parte au fost ajutaţi să obţină un loc de muncă, alţii au fost trimişi în excursii în ţară, dar şi în străinătate. Sunt şi care urmează cursuri profesionale, ce îi vor ajuta să găsească un loc de muncă mai uşor.

Specialiștii din cadrul Direcției de Protecție a Copilului Gorj Gorj au reușit să integreze socio-profesional tinerii cu dizabilități din cadrul centrului de plasament, implicând comunitatea sau parteneri instituționali. Astfel, trei copii au fost sprijiniți cu câte o bursă în valoare de 2500 lei pentru fiecare copil, acordată de către Fundația Principesa Margareta pentru anul școlar 2015-2016. Din acești bani au fost cumpărate pentru copii rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte și instrumente muzicale, respectiv o vioară. Un alt tânăr a fost sprijinit în sensul că urmează cursurile școlii de șoferi prin intermediul programului "Permis pentru Viitor", derulat de MOL România și Fundația pentru Comunitate.
Alți trei tineri au fost angajați socio-profesional, fiind angajați o societate tipografică din Târgu Jiu. Un număr de 10 tineri sunt în prezent la tratament la stațiunea Bala din județul Mehedinți, iar alți 5 tineri, în perioada 10-18 aprilie, beneficiază de o excursie în Franța.
Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu Jiu este o instituţie de asistenţă socială din subordinea DGASPC Gorj, care oferă servicii sociale pentru 67 de copii şi tineri cu dizabilităţi, cu vârste cuprinse între 8 şi 22 de ani, din care 48 sunt rezidenţi în cadrul Centrului de plasament destinat protecţiei rezidenţiale a copiilor cu dizabilităţi Târgu Jiu.
Printre copiii sprijiniţi să se integreze mai uşor sunt şi care au fost abandonaţi de părinţi. "Ne preocupă viitorul acestor copii şi vrem să demonstrăm că aceşti copii cu dizabilităţi pot fi integraţi în societate şi nu trebuie trataţi ca nişte oameni de categoria a II-a. Sunt toţi copiii noştri, au rezidenţa, conform măsurii de plasament, la centrul nostru de plasament. Unii dintre ei merg acasă în week-end de sărbători sau în vacanțe. Alții, care nu au posibilitate, de multe ori îi ducem noi să-și viziteze familiile iar o parte din copii, din păcate, nu mai au pe cine să viziteze. I-au lăsat în centru și nu îi mai vizitează, nu mai reuşim să dăm de părinți, alții au decedat. Alții provin din familii dezorganizate şi dacă i-am lăsa în cadrul familiei ar fi expuşi unor riscuri de abuz, exploatare sau neglijenţă", a declarat Sorin Torop, coordonator personal de specialitate în cadrul DGASPC Gorj.
Specialiştii complexului desfăşoară frecvent activităţi instructiv-educative, de recreare şi de socializare cu aceşti copii.

Vizualizări: 470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: