Copiii accidentaţi la Săcelu, în stare gravă

Micuţii care au fost accidentaţi la Săcelu se află în stare gravă. Doi dintre copii sunt la Spitalul 1 Craiova, iar o fetiţă este la Bucureşti. Un singur copil a suferit traumatisme uşoare şi este acum acasă. Şoferul din Vulcan va sta în arest 29 de zile în timp ce micuţii se luptă să supravieţuiască.

Accidentul produs miercuri seara pe raza localităţii Săcelu a distrus viaţa a patru copiii. Trei dintre ei sunt în stare critică, iar unul s-a ales numai cu câteva traumatisme şi a părăsit spitalul din Târgu-Jiu, însă a rămas marcat de tragedia prin care a trecut. Doi dintre copii sunt la Spitalul din Craiova chiar din noaptea accidentului.

„S-a pus problema amputării piciorului“

O fetiţă de 11 anişori a fost transportată la Spitalul Marie Curie din Bucureşti unde vineri a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, medicii încercând să-i salve piciorul. „Fetiţa mea este într-o stare gravă, s-a pus problema chiar amputării piciorului. Noi avem încredere în medici şi sper ca bunul Dumnezeu să ne ajute şi să văd copilul bine. Fetiţa mea este un suflet nevinovat ca de altfel toţi copiii. Erau lângă poartă, nu e posibil aşa ceva, să-i lovească acolo“. „Erau pe o bancă în faţa porţii. Erau trei metri şi ceva de trotuar să zic aşa şi încă un metru de şanţ şi apoi strada. Nu ştiu ce să zic. Pe fata mea au dus-o la Târgu-Jiu, de acolo au trimis-o la Craiova şi mi-au zis că pentru salvarea piciorului e nevoie să mă trimită la Bucureşti. Aici la Marie Curie medicii au zis că fac tot ce pot ca să nu-i amputeze piciorul. A fost supusă unei intervenţii chirurgicale şi sperăm să fie bine. Vreau să-mi salvez copilul. Băieţelul de la Craiova am înţeles că este într-o stare critică. Nu-l pot stabiliza ca să-l opereze”, a declarat Leonar Samoilă, tată unei fetiţe implicate în accident.

Ce spun medicii din Craiova

În prezent la Spitalul 1 din Craiova sunt internaţi în Secţia de Terapie Intensivă un băieţel de 11 ani pe care medicii au reuşit să-l stabilizeze pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale şi fetiţa de 8 ani care prezintă traumatisme la coloana vertebrală şi o insuficienţă respiratorie .„Referitor la băiatul de 11 ani pot să vă spun că a avut un politraumatism, asta înseamnă traumatism cranio-facial acut, traumatism toracic stâng, traumatism lombo abdominal şi traumatism de femur bilateral. Este stabilizat, cât de cât respiră spontan, s-au schimbat atelele puse la Târgu-Jiu. Este sub observaţie în ATI şi sperăm să fie operat cât mai repede“, a declarat Dănuţ Tarniţă, director medical Spitalul 1 Craiova. „Referitor la fetiţă, are un traumatism cranian, traumatism de coloană, fără leziuni, deci o lovitură mai dură, are zdrobite ambele coapse, partea musculară. A fost operată la Târgu-Jiu, de fapt i-au fost suturate rănile, a prezentat semne de insuficienţă respiratorie, poate şi de asta a venit la noi se explică printr-o contuzie pulmonară bilaterală. Este sub tratament în reanimare. Acum, respiră normal şi spontan”, susţine Dănuţ Tarniţă.

Dacă va fi găsit vinovat. şoferul Eftimie Dumitraşcu va sta după gratii între 1 şi 5 ani.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: