Copiii care fac sport de performanță vor primi tichetele de 150 de lei

La un an de la inițierea proiectului de lege de stimulare financiară a micilor sportivi Administrația Prezidențială a anunțat semnarea decretului privind promulgarea Legii pentru completarea Legii educației fizice şi sportului nr. 69/2000. Copii care practică un sport de performanță și sunt legitimați la cluburi sportive din România vor fi recompensați cu 150 de lei lunar.

Este vorba de un amendament pentru completarea Legii educației fizice şi sportului nr. 69/2000, propus anul trecut de parlamentarii PSD prin care performanța copiilor va beneficia de bani în plus. Proiectul a fost  depus spre discuții și aprobare în octombrie 2021. Conform justificărilor din proiect, parlamentarii argumentau necesitatea acestui amendament, spunând că este nevoie de o motivare în plus. „Pentru a avea o motivare in sistemul sportiv trebuie sa avem si o miza corespunzătoare muncii acestora. Obținerea rezultatelor sportive notabile la competițiile de mare anvergura precum campionate Europene, Mondiale, cât și la Jocurile Olimpice are nevoie de stimulent financiar primit din partea statului încă de la începerea activității sportive de performanță, mai exact de la nivel de juniori pentru participare la competiții sportive naționale și internaționale oficiale”, se arată în motivarea acestui proiect de completare a legii.

Parlamentarii au propus 150 de lei în plus pe lună ca ajutor, sub forma unor vouchere. „Tichetele de sportiv vin astfel in ajutorul acestora, fiind un stimulent financiar în rândul copiilor legitimați la structurile sportive privind practicarea sportului de performanță la nivelul cel mai înalt pe categoria sa de vârstă și specific fiecărei ramuri sportive.”, se mai arată în justificarea amendamentului.

Amendamentul devine cu caracter obligatoriu pentru copii care fac sport de performanță iar legea stipulează clar condiția ca acești copii să fie legitimați la un club sportiv din România.

După publicarea decretului în Monitorul Oficial, legea va deveni activă, începând cu data de 1 ianuarie 2023, dar nu va avea efect retroactiv.

Vizualizări: 535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: