Copiii din Târgu Jiu au profitat din plin de ziua lor

Centrul municipiului Târgu Jiu s-a transformat, vineri, într-un adevărat orăşel al copiilor. În ciuda vremii capricioase sute de micuţi au luat cu asalt Parcul Central încă de la primele ore ale dimineţii. După-amiaza, copiii au dat năvală în Piaţa Prefecturii unde au făcut tot ce le-a trecut prin cap, începând de la coborâri cu frânghia şi până la pornirea alarmelor de la maşinile de pompieri, ambulanţă şi poliţie. Deşi majoritatea părinţilor au fost alături de sărbătoriţi, elevii de la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” au ţinut să-i mustreze pentru că îşi dedică prea puţin timp copiilor.

 

 

Aleea animatorilor amenajată în apropierea scenei din Parcul Central s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru copiii care nu au ratat concursurile sportive, atelierele de creaţie, standurile cu baloane, Face Painting, standul foto şi garderoba de costume. Atmosfera s-a încins la maxim odată cu începerea spectacolelor de muzică uşoară şi gimnastică aerobică ale Palatului Copiilor. Micuţii petrecăreţi au cântat, au dansat şi au servit prăjituri şi suc. De asemenea, caricaturile realizate de Aurelian Şuţă au fost la mare căutare în rândul copiilor. Foarte solicitat a fost şi topoganul gonflabil amplasat în Piaţa Prefecturii unde copiii s-au putut juca fără ca părinţii să plătească vreo taxă. De ziua lor, copii au făcut tot ce le-a trecut prin cap. Chiar şi cei mai mici au prins curaj şi au coborât cu frânghia sub supravegherea jandarmilor. Unii mai curioşii au vrut să înveţe meseria de poliţist şi au cerut tot felul de explicaţii referitoare la armele expuse. Timp de câteva ore, în Piaţa Prefecturii te asurzeau alarmele maşinilor de pompieri, de ambulanţă şi de poliţie care erau pornite în permanenţă de către copiii urcaţi la volanul lor. Spre seară petrecerea s-a mutat la amfiteatrul din centrul municipiului unde copiii au avut parte din nou de spectacole şi de alte suprize. Primăria Târgu Jiu a organizat şi o tombolă cu foarte multe premii pentru copii: răcoritoare, cutii cu bomboane şi jucării. Premiul cel mare a constat într-o bicicletă.

 

Părinţii, mustraţi prin mesaje

 

Deşi majoritatea părinţilor şi-au petrecut cea mai mare parte a Zilei de 1 Iunie alături de copiii lor, elevii Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu au încercat să-le transmită câteva mesaje. Peste 200 de elevi din clasele I-VIII  au organizat o acţiune flash-mob. Copiii au purtat pancarde şi baloane cu mesajul: “Mami, tati, astăzi ai timp să petreci o oră cu mine?”. Elevii Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu s-au solidarizat cu elevii celorlalte instituţii de învăţământ din ţară pentru a atrage atenţia părinţilor că merită să li se acorde mai multă atenţie. “În acest moment în mai multe unităţi de învăţământ din ţară au loc asemnea manifestări. Ne-am alăturat şi noi campaniei Zibo pentru a atrage atenţia părinţilor asupra faptului că fiecare copil are mai multă nevoie de ei”, a declarat Cristina Goanţă, consilier educativ Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu”.

 

Copii din Turcia şi-au serbat ziua în Gorj

 

Un grup de 27 de elevi de la un colegiu din Istanbul au serbat Ziua Copilului învăţând cântece şi dansuri gorjeneşti. Elevii turcii participă la un schimb de experienţă alături de elevii Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu”. De 1 Iunie, aceştia au cântat şi au dansat alături de copii gorjeni. Împreună au realizat o pânză cu amprentele mâinilor unite. 

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: