Pușcărie cu suspendare pentru fosta soţie a lui Nicolae Țârcă

Despărțirea de Nicolae Țârcă, moartea acestuia și problemele generate de criza economică i-au adus fostei soții a fostului om de afaceri din Târgu Jiu numai necazuri, acum magistrații pronunțând o sentință de condamnare a sa la închisoare cu suspendare într-un dosar de evaziune fiscală.

Ionela Răvași, fostă administrator la Romena Com SRL, a fost și administrator la Gastrom Group SRL, firma fiind cea cu care Țârcă spera să recucerească piața pe care o avea anterior cu Amanda SRL. Femeia a fost trimisă în judecată anul trecut pentru că nu ar fi plătit pentru Romena Com toate taxele și impozitele către stat, acum ea recunoscându-și vinovăția, fapt care a permis judecarea sa în condiții mai favorabile.

Doi ani și jumătate de detenție au decis magistrații, dar femeia de afaceri nu va intra după gratii pentru că pedeapsa este una cu suspendare. „Suspendă condiţionat executarea pedepsei pe o durată de 4 ani şi 6 luni, termen de încercare stabilit în condiţiile art. 82 C.pen”, se arată în decizia instanței. Hotărârea, care nu este definitivă, o obligă pe Ionela Răvași la plata dărilor rămase neachitate către stat, pe o construcție pe care firma sa o are la Rovinari fiind pus sechestru asiguratoriu tocmai în vederea recuperării prejudiciului de circa 40.000 de lei. „Menţine măsura sechestrului asigurator instituită prin ordonanţa din 13.03.2013 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj asupra clădirii situate în Rovinari, str. Muncii bl. 11 parter, judeţul Gorj, aflată în proprietatea SC Romena Com SRL, cu o valoare de impozitare în sumă de 43.425 lei”, se mai arată în hotărârea instanței.

În perioada în care era administrator la Gastrom Group, Ionela Răvași a descoperit, împreună cu Nicolae Țârcă, lipsa unor sume mari de bani din gestiunea firmei, ulterior anchetatorii trimițând-o în judecată pe Carina Elena Stegăroiu, fosta contabilă primind în cele din urmă o condamnare cu suspendare, dar și obligația de a plăti despăgubiri de circa 150.000 de lei. Sentința instanței a rămas definitivă prea târziu pentru că, spre finalul procesului respectiv, Nicolae Țârcă a ales să își pună capăt zilelor într-o cabană de la Obârșia Lotrului, afacerile sale mergând tot mai prost.

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: