Cornul şi laptele, sub cu semnul întrebării

Consiliul Judeţean Gorj nu o să le acorde elevilor gorjeni şi miere în cadrul programului „Cornul şi Laptele” chiar dacă guvernul a aprobat ca elevii de clasa a IV-a să beneficieze pe lângă corn şi lapte şi de acest produs. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj spun că abia le ajung bani pentru corn şi lapte şi că nu vor acorda în niciun caz şi miere.

Elevii gorjeni de clasa a IV-a pot să-şi ia gândul de la mierea promisă de guvernanţi şi asta pentru că Consiliul Judeţean abia mai are bani pentru lapte şi corn iar acest nou produs li se pare o cheltuială în plus în condiţiile în care guvernul alocă din ce în ce mai puţini bani pentru acest program. „La început, guvernul asigura în totalitate fonduri pentru acest program însă, începând cu 2009, au dat din ce în ce mai puţini bani astfel încât Consiliul Judeţean a trebuit să acopere din fonduri proprii mai mult de jumătate din banii stabiliţi de guvern, pentru anul 2009 suma totală pentru acest program, plătită de consiliu, a fost de 8.615.422 de lei”, a declarat Adina Andriţoiu, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Judeţean. În aceste condiţii, reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj spun că nu ar fi o surpriză hotărârea de a întrerupe şi programul „Cornul şi Laptele”, în condiţiile în care alte consilii au luat deja această decizie dar şi pentru că veniturile proprii ale judeţului scad şi ele pe zi ce trece. „O să acordăm în continuare laptele şi cornul dar nu putem şti sigur până când, să vedem şi bugetul şi de miere nici nu poate fi vorba pentru că şi aşa veniturile proprii sunt foarte mici, a crescut şi şomajul, să vedem cum vor derula lucrurile”, a declarat Adina Andriţoiu.

Laptele şi cornul, hrană pentru pisici

Directorii şcolilor gimnaziale din oraş spun că au auzit şi ei de această nouă propunere dar nu au primit deloc miere până acum şi se declaraă îngrijoraţi dacă nici cornul şi laptele nu vor mai fi acordate. „Aceste produse prind foarte bine la copiii mai amărâţi însă pentru cei care vin din familii mai bune nu sunt decât nişte produse cu care îşi hrănesc pisicile sau câinii”, a declarat Violeta Dulubei, directoarea Şcolii Generale „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu.

Chiar dacă la început mai multe firme producătoare de miere şi au prezentat oferta pe la şcoli, acest lucru nu s-a şi concretizat rămânând la faza de promisiune. „Acum ceva timp a venit o firmă care ne-a arătat nişte miere de aia la cutiuţă mică dar de atunci nu mai ştim nimic, noi avem decât lapte şi corn”, a declarat Minodora Motoniu, administrator Şcoala Generală „Constantin Săvoiu”.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: