Cotojman continuă războiul declaraţiilor cu Călinoiu

Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, este extrem de supărat, după ce a citit comunicatul de presă prin care preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, îl acuză că dezinformează presa cu privire la starea drumului afectat de alunecări de teren. "Umblu să închiriez o macara, să iau o bucată de drum să i-o duc lui Călinoiu la birou", a spus Cotojman, nemulţumit de faptul că şeful judeţului comentează situaţia din birou, în loc să se deplaseze la faţa locului.

Primarul din Roşia de Amaradia este foc şi pară după ce preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a spus că atitudinea de care acesta a dat dovadă în problema alunecărilor de teren de pe drumul judeţean din localitate este una nedemnă de un ales local. Călinoiu i-a mai transmis că DJ675C, în zona afectată de alunecări de teren, este circulabil pe o bandă. În replică, primarul i-a transmis că va închiria utilaje pentru a-i duce o bucată din drumul afectat la birou, ca să vadă cu ochii lui realitatea în privinţa drumului. “Nu mă surprinde poziţia domnului preşedinte vis-à-vis de drumul de la Roşia de Amaradia. Eu m-am obişnuit ca el să conducă judeţul doar din fotoliul de preşedinte al Consiliul Judeţean. Presa cred că eronat a fost informată că a făcut o entorsă la picior. Cred că a anchilozat doar stând pe fotoliul acela, fără să ştie problemele reale cu care se confruntă localităţile Gorjului. Mă gândesc de aseară, încerc, fac tot posibilul să închiriez o macara şi un trailer să iau o porţiune din drumul dărâmat să i-o duc în birou, că altă soluţie nu e, ca să vadă exact cum stau lucrurile”, a spus primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Discuţii pe seama reabilitărilor făcute de CJ  

Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a precizat că “au fost lucrări de îmbrăcăminte asfaltică uşoară pe drumul Roşia de Amaradia-Becheni-Corşoru- km 25+000-26+668, lucrări de reprofilare, adaos de material şi cilindrare tot pe DJ 675C: 192 mp Alimpeşti- Becheni, 0,6 km Corşoru, 0,678 ml Roşia de Amaradia, 82 ml Roşia de Amaradia, segmentul de drum 15+500-17+200, plus lucrări de asigurare a scurgerii apelor pe mai multe bucăţi de drum”.

Primarul Cotojman îi transmite că lucrările s-au făcut în Alimpeşti, nu şi la Roşia de Amaradia. “Ce a spus dumnealui că a făcut reabilitări la drumul judeţean, a făcut la zeci de kilometri depărtare de Roşia de Amaradia. Repet, e vorba de drumul judeţean care pleacă din Roşia de Amaradia spre Bustuchin. În sectorul ăla de drum pe unde era să fac şi accident n-a făcut reabilitare de ani buni. De când sunt primar, de cinci ani, n-a lucrat la sectorul ăla. Spune că a făcut 200 de metri în Curşoru, păi Curşoru e la Alimpeşti, nu e la mine în localitate. Sunt numai probleme la drumul ăsta, nu mi-a făcut nimic, n-a pietruit un metru. Dacă a anchilozat, nu poate să se deplaseze dumnealui acum”, a mai spus primarul Liviu Cotojman.   

PERICOL

Drumul judeţean DJ675C care leagă localităţile Seciuri şi Roşia de Amaradia a fost afectat în noaptea de marţi spre miercuri de o nouă alunecare de teren, după ce o bandă de drum fusese distrusă în primăvară, de o altă alunecare.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: