Credite de garanție pentru supraviețuirea CJAS Gorj

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a primit de la Casa Naţională credite de garanţie în valoare de 164 de miliarde de lei, bani cu care vor fi acoperite cheltuielile unităţilor spitaliceşti, cabinetele medicale şi farmaciile, până la sfârşitul anului.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a repartizat judeţului Gorj credite de garanţie în valoare de 164 de miliarde de lei vechi. În felul acesta, bugetul de aproximativ 1.690 de miliarde s-a mărit la 1.870 de miliarde ceea ce înseamnă că nu vor fi probleme financiare până la sfârşitul anului. „În urma ordonanţei de urgenţă 104 din 2009 s-a mandatat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să ne asigure credite de angajament cu decontare în 2010. Casei Gorj îi revine suma de 164 de miliarde ceea ce înseamnă creşterea bugetului în acest an”, a declarat Cosma Dumitrescu, directorul economic al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj

Sănătatea gorjeană, asigurată până la finalul anului

Din aceşti bani, peste 267 de miliarde de lei vechi vor merge către spitalele din Gorj iar la această sumă se va adăuga şi bugetul alocat pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie. În felul acesta se pot asigura atât salariile angajaţilor din sănătate cât şi cheltuielile pentru utilităţi, materiale sanitare şi carburanţi în cazul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. „Noi reuşim în 2009 să acoperim integral serviciile pe care le prestează furnizorii de servicii medicale. Putem asigura în această situaţie toate domeniile medicale şi anume asistenţa primară, pe cea pe specialităţi clinice, asistenţa stomatologică şi la spitale vom asigura atât cheltuielile de personale cât şi cele pentru utilităţi, ar la ambulanţă vom avea da bani pentru cheltuielile cu angajaţii cât şi cheltuielile pentru carburanţi şi utilităţi”, a spus Cosma.

Nici farmaciile nu vor avea de suferit pentru că s-a intervenit la furnizorii de medicamente ca plăţile să se facă în termen de 180 de zile pentru reţetele decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătatea Gorj şi la 90 de zile la reţetele prin programele naţionale. Până acum plăţile se făceau la 90 respectiv 60 de zile. „S-a intervenit în decontarea medicamentele cu şi fără contribuţie personală să fie plătite la 180 de zile şi nu la 60 de zile ca până acum, este vorba de medicamentele care au ca finanţare Fondul de Asigurări de Sănătate, celelalte medicamente care sunt prin programele naţionale se vor deconta la 90 de zile. De exemplu medicamentele care s-au eliberat în luna iulie vor fi decontate în ianuarie 2010”, a mai precizat Cosma Dumitrescu.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: