Creşte capitalul social al CEO. Vezi de ce!

Acţionarii Complexului Energetic Oltenia vor lua în discuţie, în şedinţa din data de 7 decembrie, majorarea capitalului social al companiei cu 359 de milioane de lei, ca urmare a reevaluării terenurilor din proprietate.

CE Oltenia îşi creşte, pe hârtie, capitalul social de la 1.270 de milioane de lei la 1.629 de milioane de lei. Decizia va fi discutată pe 7 decembrie. Creşterea capitalul social este determinată de evaluarea terenurilor pentru care societatea are certificat de proprietate. Potrivit unei evaluări finalizate în luna august de evaluatorul Adriana Silişte, terenurile companiei sunt evaluate la 277.034.860 lei, reprezentând un număr de  27.703.486 de acţiuni  cu  valoare  nominală  de  10  lei.

Ceilalţi acţionari ai CE Oltenia vor veni cu un aport în numerar de 82.044.720  lei pentru a-şi menţine cota de participare iniţială,  in  termen  de  o  lună  de  la publicării hotărârii acţionarilor in  Monitorul  Oficial. Potrivit evaluatorului, CE Oltenia deţine 38.152.214 mp.

Tot în şedinţa de decembrie, se va discuta aprobarea  completării  garanţiilor  reprezentând ipoteca  mobiliară  asupra  creanţelor  rezultate  din contracte de vânzare-cumpărare energie electrică pentru contractul în valoare de 70.000.000 lei încheiat cu Banca Transilvania. Pe ordinea de zi este şi o informare cu privire la contractul pentru  furnizarea  de  gaze  naturale,  pentru Rovinari,  Işalniţa şi Craiova II.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: