Creţan a contestat de 15 ori Complexul Oltenia

Complexul Energetic Oltenia nu va putea fi înfiinţat la 1 mai 2012, aşa cum a anunţat guvernul. Sindicatele conduse de Constantin Cretan au făcut 11 contestaţii în instanţă, iar luni vor mai depune încă patru. În replică, directorul Complexului Turceni susţine că demersul lui Cretan este sortit eşecului.

Constantin Crețan nu vrea în fel și chip fuziunea companiilor miniere în scopul înființării CEO. Acesta a spus ieri că pregătește noi acțiuni în instanță și că cel mai probabil CEO nu va funcționa cu 1 mai. ”Noi vom ataca în instanță și aceste fuziuni, avem pe rolul instanțelor procese în continuare și nu suntem de acord pentru că noi am propus altceva, ceva de viitor pentru acest județ.  Nu veți reuși fuziunea la 1 Mai pentru că e procedura și ne vom judeca în continuare și veți avea surprize să aveți și alte acțiuni judecătorești și din partea altor organizații sindicale, chiar și Fondul Proprietatea nu le mai convine sistemul dumneavoastră”, a declarat Constantin Crețan.

Liderul sindical a fost contrazis de Octavian Graure, care a declarat că toate demersurile necesare pentru înfiinţarea CEO sunt în grafic şi că acţiunile lui Creţan nu au nici un fundament.

CONCLUZIE

În final, Crețan a vorbit despre concluziile la care a ajuns în urma discuțiilor purtate cu ministrul Economiei, Lucian Bode. ”Domnul ministru mi se pare un om fără experiență, vine din mișcarea sindicală dar mi se pare că mai are mult până să conducă un minister. Noroc că are un secretar de stat competent, cu care se poate vorbi orice chestiune pe minerit”, a adăugat Constantin Crețan, liderul FNM.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: