Creţan: Adrian Marciuc este noul prim-vicepreşedinte

Adrian Marciuc este noul prim-vicepreşedinte al Federaţiei „Univers” ales prin vot de membrii Consiliului Federal, anunţă sindicalistul Constantin Creţan. La Sinaia s-a mai stabilit şi componenţa conducerii Departamentului Regional al federaţiei, unde tot Marciuc a fost desemnat şef de departament,  însă au fost stabilite şi persoanele care să ocupe cele 5 posturi de prim-vicepreşedinte.

Reporter: Cum a votat Consiliul Federal al  „Univers” la propunerea dvs. ca Adrian Marciuc să preia funcţia de prim-vicepreşedinte în cadrul federaţiei?

Constantin Creţan: Noul prim-vicepreşedinte al Federaţiei „Univers” este Adrian Marciuc. A primit 236 de voturi şi au mai fost 100 de abţineri. Au existat abţineri doar de la sindicatul Mine Energie Oltenia, al lui Ruşeţ. Deci nici ei nu au votat împotrivă, au fost abţineri doar.

Rep.: S-a stabilit şi cine va conduce Departamentul Regional al Federaţiei?

C.C.: Da. Adrian Marciuc este şef de departament pe Oltenia. Constantin Creţan este prim-vicepreşedinte pe partea de probleme sociale, Eugen Iovan şi Aurel Nanu Mic au primit funcţia de prim-vicepreşedinte pe probleme de energie, iar Nelu Roşca şi Nicolae Bădiţa cea de prim-vicepreşedinte pe probleme de minerit. Ce pot să spun este că sunt mulţumit că am primit votul de încredere şi de la sindicatele mari din Oltenia pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pe probleme sociale la nivel de CEO.    

Rep.: Ce s-a mai discutat în cadrul Consiliului Federal al Federaţiei „Univers”

C.C.: Joi, o delegaţie de aici, de la Sinaia va pleca la ANRE şi la minister pentru cele cinci revendicări pe care le avem. Domnul Mureşean, preşedintele Federaţiei „Univers”, va conduce delegaţia la negocieri cu ministrul  Nicolescu. Joi pleacă la Bucureşti după care se vor întoarce să prezinte raportul aici, la Sinaia. În funcţie de rezultatul pe care îl dă ministrul vom începe pichetarea sediului ANRE şi al ministerului în perioada următoare, 12-15 decembrie. Sunt cele cinci puncte la care nu renunţăm pentru faptul că s-au creat anumite facilităţi doar pentru anumite complexe şi pe piaţa energiei nu este corectă concurenţa. Plus de asta, trebuie să rezolvăm problema cu plata certificatelor verzi pentru energia pe care noi o consumăm pe minerit, în special.

Rep.: Preşedintele federaţiei va merge singur la aceste discuţii?

C.C.: Vor merge şi lideri de sindicat. Din colegii noştri au mandat domnul Marciuc, domnul Iovan şi Nanu Mic.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: