Creţan despre Pecingină: E un avocat amărât!

Avocatul Gheorghe Pecingină a lansat în presă o ipoteză potrivit căreia Constantin Creţan nu va mai fi mult timp reprezentantul Federaţiei „Univers” în relaţia cu CE Oltenia. În replică, liderul sindical îl întreabă pe Pecingină ce calitate are atunci când face aceste afirmaţii. „E un avocat amărât care s-a plimbat prin 7-8 partide”, spune Creţan.

Gheorghe Pecingină spune că are informaţii conform cărora există mari şanse ca liderul sindical din Rovinari să-şi piardă funcţia pe care o are în cadrul Federaţiei „Univers”. Pecingină a declarat presei că în locul lui Constantin Creţan ar putea să ajungă un sindicalist din cadrul Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), iniţiat de Ion Ruşeţ. „Oamenii care merg la negocieri pot să fie schimbaţi de pe o zi pe alta. Federaţia poate să delege pe altcineva. Am certitudini. E posibil, şi domnul Creţan este în discuţie. Poate şefii domnului Creţan să-şi găsească alţi parteneri de discuţie la nivelul Complexului Energetic Oltenia”, a declarat Gheorghe Pecingină la un post TV local.

Când a aflat despre previziunile lui Pecingină, sindicalistul Creţan a luat foc. „Pecingină se pricepe la toate. E un avocat amărât care s-a plimbat prin 7-8 partide. A fost la PDL cu domnul Manţog, a fost la PDL cu Ruşeţ, a fost la UNPR, la Partidul Poporului. În câte partide s-a plimbat, el vorbeşte pe lucruri de care habar nu are. Eu sunt lider de sindicat la Sindicatul „Lignitul” Oltenia care are 420 de membri şi reprezint Federaţia „Univers” în calitate de vicepreşedinte interimar pentru că, la Federaţia „Univers”, ca să fi vicepreşedinte trebuie să ai minim 1500 de membri. Dumnealui ar încerca să afilieze nişte sindicate, dar el în ce calitate, pentru că este un avocat care este angajat de nişte persoane fizice”, a comentat Constantin Creţan.

Mi s-a oferit funcţia de prim-vicepreşedinte la SMEO  

Conform lui Creţan, Pecingină i-ar fi făcut o ofertă în sensul să-şi afilieze sindicatul la SMEO, primind în schimb o funcţie importantă în cadrul sindicatului condus de Ion Ruşeţ. „Îi dau cu mare plăcere funcţia mea, dar să fie miner în primul rând, nu un avocat care are legături cu lumea interlopă. Pecingină în mod repetat m-a contactat să fac echipă cu Ruşeţ. A zis că mă pune prim-vicepreşedinte. I-am spus că nu mă bag în lucruri de acest gen. Nu înseamnă că dacă am luptat împotriva sistemului lui Condescu fac blaturi pentru administraţie sau în favoarea cuiva”, a mai spus Creţan. 

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: