Creţan îl trimite pe Ciurel să lucreze o lună în carieră

Tot mai mulţi lideri de sindicat se arată nemulţumiţi de intenţia conducerii administrative a Complexului Energetic Oltenia de a modifica programul de lucru în cariere, şi nu numai, de la 8 ore la 12 ore. Liderul sindical din zona Rovinari, Constantin Creţan, i-a transmis managerului CE Oltenia să meargă în producţie măcar o lună pentru a vedea ce înseamnă să lucrezi într-o carieră.

Managerul Complexului Energetic Oltenia a declarat că se poate munci lejer 12 ore în cariere, mai ales acum, când temperaturile sunt ridicate. Preşedintele Sindicatului „Lignitul“ Oltenia Rovinari, Constantin Creţan, nu este de acord cu intenţia administraţiei CE Oltenia. “Nu se poate lucra 12 ore în carieră. El a lucrat vreodată în carieră? Habar n-are de sistemul de minerit. Cei din Valea Jiului lucrează la program de 6 ore tocmai datorită periculozităţii de la locul de muncă. E mare pericol şi în carierele de suprafaţă. La 8 ore hai că mai mergea, dar şi aşa s-au întâmplat atâtea accidente. Dar la 12 ore?!”, a spus Constantin Creţan.

Pentru a se convinge că nu se poate lucra la program de 12 ore, Creţan îl trimite pe Ciurel să lucreze în carieră. “Dacă stă lejer la birou, se poate. Să lucreze o lună de zile, să vadă şi el ce înseamnă. Nu a fost decât în termocentrală, unde a stat în pantofi, n-a încălţat cizme. Se ia după Ruşeţ care n-a lucrat în viaţa lui în carieră, a fost vagonetar 6 luni, pe urmă primar 4 ani şi pe urmă în mişcarea sindicală. Roşca la fel, n-a avut de-a face cu cizma în carieră, n-a lucrat pe fluxul tehnologic”, a mai spus Creţan.

Modificarea programului de la 8 ore la 12 ore este o variantă luată în calcul de administraţia complexului. Urmează ca propunerea să fie rediscutată cu sindicaliştii la următoarele întâlniri dintre cele două părţi. 

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: