Creţan: Mitingul minerilor nu va fi aprobat

Liderii Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) nu au primit încă un răspuns din partea municipalităţii în ceea ce priveşte mitingul stabilit pentru data de 5 aprilie. Se pare că municipalitatea nu se grăbeşte cu răspunsul. “A fost Marin Golea să discute cu cei de la primărie. La ultima discuţie pe care am avut-o marţi cu el nu dăduse nici de primar şi nici de viceprimar pentru a discuta aspectul acesta. Oricum, la un eventual acord cu administraţia pe termene, pe puncte, cu drepturile care nu sunt date la salariaţi, când le dau, de ce nu le dau, vom convoca de urgenţă consiliul de coordonare al uniunii şi vom lua o hotărâre, să facem sau să nu mai facem miting”, a spus Dumitru Pârvulescu, vicepreşedinte FNME.

De cealaltă parte, liderul Federaţiei “Univers” de la Gorj, Constantin Creţan, este de părere că municipalitatea nu va aviza mitingul din 5 aprilie. Conform lui Creţan, faptul că au fost demarate lucrări de reparaţii la betonul amprentat din Piaţa Prefecturii este un semn dat de administraţie în acest sens. “Puterea din Gorj are grijă încât să nu aprobe acest miting. Deja s-au apucat de lucrări în faţa Prefecturii şi nu vor da aprobarea pentru miting pentru că le stă rău, îi doare la voturi pe tovarăşii activişti din PSD, le strică imaginea. E judeţul lor şi sunt stăpânii şi jupânii judeţului”, a comentat Constantin Creţan.

La mitingul anunţat pentru sâmbătă s-a cerut avizul pentru participarea a circa 1000 de sindicalişti din FNME. Creţan a spus la rândul său că va semna un protocol cu sindicatele care fac parte din federaţie şi va mai aduce alţi 400 de protestatari. Asta ar însemna că Piaţa Prefecturii ar fi destul de aglomerată.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: