Creţan nu susţine greva, ci reorganizarea Mentenanţei

Constantin Creţan, preşedintele Sindicatului Lignitul, a anunţat ieri, printr-un comunicat de presă, că se disociază de greviştii foamei din minerit, spunând că au interese electorale, deoarece au fost văzuţi cu Ion Săvoiu, candidatul Forţei Civice pe Colegiul 2 Senat.

Săvoiu a fost la ei să le afle revendicările şi a fost filmat cu camerele de supraveghere ale CE Oltenia. Creţan nu este de acord nici cu revendicările celor trei grevişti ai foamei - liderii sindicali Golea, Bejinaru şi Tatomir. Creţan se declară un susţinător al reorganizării Unităţii de Mentenanţă, menţionând într-un comunicat de presă că măsura luată de administraţie este una avantajoasă pentru salariaţi. „Reorganizarea personalului din cadrul Unităţii de Servicii de Mentenanţă Rovinari prin trecerea circuitelor de transport în cadrul activităţii de producţie a SE Rovinari, pentru unitate şi angajaţi reprezintă o garanţie a stabilităţii locurilor de muncă. (...) Sindicatul Lignitul Oltenia susţine acţiunea de trecere a muncitorilor de la Unitatea de Servicii şi Mentenanţă în activitatea direct productivă a Sucursalei Electrocentrale Rovinari, în acest mod fiind o garanţie a păstrării locurilor de muncă“, a transmis acesta.

Creţan nu este de acord că una din revendicările greviştilor este referitoare la modul de încasare a cotizaţiei sindicale. De la înfiinţarea companiei, Creţan a fost reactivat ca şi lider sindical la preluarea conducerii de Laurenţiu Ciurel şi Ion Răuţ. Acum câteva luni însă, între Ciurel şi Creţan s-a rupt lanţul de iubire şi liderul a tunat şi fulgerat împotriva conducerii companiei. Ba chiar mai mult, Creţan se afişa cu sindicaliştii de la FNME şi chiar organiza cu aceştia o grevă împotriva companiei. În ultimul moment s-a retras şi s-a întors unde e cald şi bine. (M.B.)

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: