Creţan: Vom rămâne în CEO doar noi, Gorjul!

Unul dintre liderii sindicali prezenţi la întâlnirea de ieri de la Târgu Jiu cu ministrul energiei, Constantin Niţă, a fost preşedintele Federaţiei Universul, Constantin Creţan. Sindicaliştii au pus în discuţie mai multe subiecte, cea a cotizaţiilor pe care le doresc strânse de administraţie, ca şi până acum, fiind unul dintre acestea. Creţan declară că şi lui i-ar conveni ca administraţia să îi vireze banii pe care ar urma să-i reţină de la membrii săi de sindicat, asta după ce lunile trecute a mers cu chitanţierul prin cariere pentru a aduna banii de la oameni. Creţan crede că în CE Oltenia „va rămâne numai Gorjul”.

Rep.: Care a fost concluzia întâlnirii legată de modul de colectare a cotizaţiilor?

Constantin Creţan: Nu mi-e ruşine să merg să iau banii de la oameni atâta timp cât oamenii îi dau de bună voie. La Condescu nu cred că se va duce nimeni vreodată cu chitanţierul prin nămol pentru că ei de mult nu-i mai reprezintă pe oameni. Acum a rămas ca administraţia să reţină cotizaţiile după ce federaţiile reprezentative care suntem în CEO să prezentăm adeziunea pentru fiecare membru pe care îl avem, precum şi acordul fiecărui membru că este de acord să i se reţină banii pentru noi. Până acum nici nu existau adeziuni, venea unul nou angajat, i se luau banii din prima şi se dădeau la sindicatul lui Condescu.

Rep.: De ce credeţi că sindicatul lui Marin Condescu nu este interesat de oameni?

C.C.: Ce se întâmplă acum la el în sindicat e o gloată de oameni ce joacă pe mormântul lui! Eu i-am spus şi lui, până a venit domnul ministru, că nu am nevoie de post de inspector social. El este cel care i-a creat pe şacalii care acum îl devorează.

Rep.: Ce solicitări aţi avut la întâlnirea cu ministrul Constantin Niţă?

C.C.: Va fi făcută o externalizare a carierelor din Vâlcea şi Mehedinţi şi vom rămâne în CEO doar noi, Gorjul. La Mehedinţi am cerut în mod expres să le dăm cariera şi să se descurce pentru că nu vrem ca ei să trăiască bine în continuare pe spinarea minerilor din Gorj. Ei au la RAAN salarii duble faţă de noi, dar nouă nu ne plătesc niciodată cărbunele. I-am cerut domnului ministru şi să bage în conservare linia a doua de producere a apei grea, să nu o dea la fier vechi pentru că acolo e munca poporului român şi e păcat să-şi bată joc cineva de instalaţiile speciale care sunt acolo.

Rep.: Credeţi că va fi rezolvată această doleanţă?

C.C.: Este în competenţa guvernului să rezolve acest blocaj financiar dintre RAAN şi Complexul Energetic Oltenia. Noi nu suntem de acord să dăm cărbune degeaba la RAAN pentru că aşa vrea ministrul sau premierul. Este o chestiune care trebuie rezolvată, pentru că sunt puse în pericol locurile de muncă. Nu sunt de acord să suporte gorjenii lipsa de interes a ministrului sau a premierului pentru rezolvarea acestei probleme.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: