Crin, învins de servicii

Ponta s-a înfoiat ieri la liberali şi le-a cerut excluderea lui Sorin Roşca Stănescu, menţionând că în caz contrar USL nu mai poate continua. Că Ponta, ajutat de Băsescu, face tot posibilul să rupă Uniunea Social Liberală este evident şi pentru copiii de grădiniţă. Ca nişte actori de duzină, politicienii USL se încăpăţânează, cu mici excepţii, să ne asigure că totul este bine. În realitate, Ponta vrea să fie preşedinte, iar Băsescu îl sprijină, probabil pentru a fi premier. Am mai vorbit despre faptul că amândoi neagă, dar ştim deja cu toţii că ambii sunt experţi în reevaluări. Vrem - nu vrem, liantul care i-a legat în ultimii ani pe Ponta şi pe Băsescu este Liviu Maior, şeful SRI şi naşul lui Ponta, al cărui nume a fost la rândul lui vehiculat atât pentru candidatura la preşedinţie, cât şi pentru postul de premier.

„Cea mai gravă criză din istoria USL” – aşa a caracterizat Victor Ponta faptul că Roşca Stănescu s-a retras dintr-o comisie parlamentară, acuzându-l pe socrul lui Ponta, Ilie Sârbu, că boicotează lucrările, pentru că pesediştii nu doresc să se afle adevărul despre interceptarea lui Corneliu Bârsan, judecător CEDO. Mai mult, senatorul liberal a dat de înţeles că la capătul firului ar fi putut fi Liviu Maior sau Traian Băsescu, iar adevărul ce trebuie ascuns este acela că justiţia este politizată, funcţionând la ordinul preşedintelui.

Este destul de evident că Băsescu – Ponta – Maior – Sârbu şi alţi câţiva funcţionează ca o mare famiglie. O familie care se va regăsi, spun tot mai multe surse politice, înainte de sfârşitul lunii mai, într-o nouă majoritate parlamentară. Vorbim aici de aripa din PD-L care se va rupe, sub coordonarea Elenei Udrea, de o aripă din PP-DD, despre care se vehiculează că va fi condusă de senatorul de Gorj Tudor Barbu. Când se va da ordinul pe unitate, parlamentari de prin toate partidele se vor regăsi în rebranduitul Partid Popular, care se va alătura PSD la guvernare.

Lui Crin Antonescu nu-i va rămâne decât să se declare învins de servicii şi să spere că lumea s-a cam săturat să voteze ceva, iar băieţii cu epoleţi să schimbe majorităţile parlamentare.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: