Criogenia salvează politichia

În 1999 formația Taxi încă reprezenta un suflu proaspăt în muzica și chiar cultura românească. Vă citez niște versuri ale piesei ”Criogenia salvează România”: ”Hai să ne băgăm cu toții/ În niște frigidere mari/ Să ne congelăm/ Pentru vreo sută de ani/ Și să-i așteptăm / Liniștiți pe-americani.” Soluția finalului de mileniu părea, așadar, înghețarea țării. Eu aș fi zis că mai mult ne-ar fi ajutat, la momentul respectiv, dar și acum, să criogenăm celelalte țări, în special pe alea din vest, până reușim și noi să ne dezvoltăm suficient încât să ajungem la nivelul lor. Dar, împrumutând 15 ani mai târziu ideea băieților de la Taxi, cred că aș putea găsi o soluție să implementăm și criogenarea.

La sfârșit de vară de 2014, americanii au venit deja, nu se mai vorbește așa mult despre criogenare ca pe vremuri, dar e foarte la modă o campanie în care oamenii își toarnă în cap apă cu gheață. Scopul este sprijinirea cercetării medicale pentru găsirea unui leac la o boală neuronală incurabilă, aceeași din cauza căreia a murit, relativ recent, actorul Șerban Ionescu. Moda cu gălețile vărsate în cap a ajuns rapid și în România și s-a extins cu repeziciune în sport, monden și, mai nou, în politică. Emil Boc sau Cristian Boureanu și-au turnat apă cu gheață în cap, iar acum a venit rândul Elenei Udrea, provocată de Boc. Elena Udrea a anunțat că-și va turna apa cu gheață în cap în fața guvernului și că-l provoacă pe Ponta să facă la fel, că „poate se mai trezește”. Și atunci mi-a venit: ce-ar fi să se modifice un pic campania în politica românească și politicienii să se provoace unul pe celălalt să stea în câte un bloc de gheață vreo 50 de ani? Așa, ca experiment. Imaginați-vă că am scăpa de toți oamenii înscriși în vreun partid pentru următorii 50 de ani. Nu să moară, ci să se conserve perfect, sănătoși tun și fără repercusiuni pentru sănătate, lăsându-ne să ne facem de cap cu țara pentru jumătate de veac, apoi să revină exact la fel de tineri și de hoți (sau cinstiți) cum intraseră în gheață de la bun început. Doar eu am convingerea că țara ar arăta mult mai bine decât ar arăta cu ei făcându-și de cap (și în cap) cu găleți de apă rece?

Ăsta e visul meu: s-o văd pe Elena Udrea declarând că îi provoacă pe Victor Ponta, Ion Iliescu, Adrian Năstase, Crin Antonescu și încă vreo 300 de persoane de la vârful politicii să se criogeneze pentru următorii 50 de ani, după care să intre ea însăși într-un cub de gheață și să uit de existența domniei sale sau a oricărui alt politician până în anul 2064, presupunând că voi mai trăi atât. Și dacă nu voi trăi să-i văd ieșind iarăși din gheață, la forma de odinioară, zău că nici nu-mi va fi dor, nici nu-mi va părea rău. Și nici țara nu cred că va suferi mai mult decât aș face-o eu.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: