Cristina Prunariu pictează mobilă

Vârstă: 15 ani

Ocupaţie: elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”

Pasiuni: pictura, şahul, patinajul artistic

Timp liber: pictează, citeşte sau joacă şah

Pictor preferat: Heinrich Zille, de la care a desluşit arta tuşului

Carte preferată: „Zece negri mititei” de Agata Christi

Pictează de la vârsta de patru ani şi a început desenând fetiţe. Este vorba de Cristina Prunariu, o tânără din Târgu Jiu pentru care pictura nu mai are niciun secret. Pictează tot ce îi vine în minte însă are o nouă pasiune: pictatul pe mobilă. „Am început cu diverse obiecte de mobilier de la mine din casă pe care le-am pictat, pe scaun, masă şi acum îmi pictez propriul perete din cameră. Am fost solicitată să pictez şi la alte persoane, de exemplu vor să picteze camera copilului dar deocamdată nu am avut timp. Mai târziu cu siguranţă voi accepta şi provocări de genul acesta”, a mărturisit tânăra. Are foarte multe tablouri terminate până acum, tablouri cu care va apărea în cadrul unei expoziţii pe care o va organiza în primăvară la Muzeul Judeţean şi de unde oamenii pot să-şi cumpere piesa de artă care le place. „Organizez această expoziţie pentru că am foarte multe lucrări la care am muncit mai mult timp şi vreau să vadă şi alţii ce iese din mâinile mele. Expoziţia o să fie cu vânzare atât de tablouri, tuşuri şi chiar mobilă pictată de mine”, a precizat Cristina Prunariu.

Materialele, achiziţionate din Germania

Munca ei nu este una uşoară pentru că pe lângă faptul că are nevoie întotdeauna de inspiraţie nici materialele pe care le foloseşte nu sunt unele accesibile oricui şi se găsesc şi greu. „Majoritatea ustensilelor le comand în Germania pentru că am nişte rude acolo şi de câte ori mi se termină fac listă şi îmi comand acolo pentru că sunt mai ieftine ca la noi şi de calitate”, a mărturisit tânăra.

De la patru ani face cursuri de pictură în cadrul Palatului Copiilor şi mai departe îşi doreşte să urmeze tot o facultate de arte plastice dintr-un oraş mare. „De la patru ani sunt la palat şi de atunci particip la tot felul de competiţii, cele mai multe la categorii mult mai mari decât mine. Am luat locul III la pictură religioasă unde am concurat cu adulţi şi diverse premii pe la concursuri şcolare unde participam cu studenţi”, a adăugat Cristina.

Mărturiseşte că cel mai mult îi place să picteze străduţe londoneze din alte timpuri sau personaje comice însă întotdeauna culoarea se regăseşte în picturile ei.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: