Criteriile privind redistribuirea TESA: CV, discuţii, interviuri

Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a declarat la o emisiune TV că se poate lucra şi cu jumătate din actualul personal TESA, dar pentru a evita perturbările în sucursale a ales ca doar 600 din angajaţi să treacă în producţie. El a mai spus că nu a stabilit încă prin ce criterii vor fi selectaţi cei care rămân în birouri sau care merg în producţie, dar se gândeşte la asta. Ar putea fi aleşi în urma unor discuţii sau printr-un interviu.

Laurenţiu Ciurel a făcut o comparaţie cu firmele cu care se bate pe bursa energiei, Nuclearelectrica sau Hidroelectrica, ele având mult mai puţin angajaţi. „Eu spun că se poate şi cu jumătate, dar intenţia noastră e ca schimbarea să fie mai lină, 500-600 de TESA să fie re-direcţionaţi spre zone direct productive“, a declarat Ciurel.

Nu se taie salariile

El mai spune că cele 2.370 de persoane de la TESA nu trebuie să se teamă de această reorganizare deoarece salariile nu vor fi tăiate. Practic, în producţie vor fi, de exemplu, maşinişti cu salarii de economişti. „Vreau să asigur pe angajaţi că nu există intenţia de a le micşora salariul sau de a-i disponibiliza, ci de a obţine de la fiecare maximul pe care poate să-l facă. Sunt oameni valoroşi care acum poate se pierd“, a declarat acesta. A vorbit încă o dată despre unele servicii de suport cu prea mulţi angajaţi. A enumerat de-a lungul timpului juriştii, apoi economiştii, iar acum pe cei care lucrează la departamentele de mediu şi calitate. „Avem numai cu asigurarea calităţii, cu genul asta de management integrat peste 120 de oameni care lucrează numai pe aşa ceva. Am văzut firme mari care aveau 2-3 oameni care se ocupau cu calitatea“, a mai declarat directorul.

La criteriile de selecţie încă se mai gândeşte. „Criteriile sunt una din problemele la care ne gândim. La ora asta nu există nici organigramă, există doar intenţia. Probabil că vor fi discuţii cu şefii lor direcţi, CV şi dacă e cazul chiar interviu. Vreau să aducem aici, la CEO, în zona centrală ce e mai bun“, a dezvăluit directorul Laurenţiu Ciurel.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: