Criza de medici de la Spitalul Târgu Jiu se agravează

Spitalul Judeţean Târgu Jiu se confruntă din ce în ce mai mult cu lipsa medicilor specialişti. Cel mai mare deficit de medici se înregistrează la Secţia Neurologie, de unde au plecat trei persoane, şi la Secţia Ginecologie de unde în acest an s-au  pensionat doi medici. Directorul medical Vasile Stănculete spune că a încercat să-i convingă pe medici să revină, însă aceştia preferă să lucreze în sistemul privat.

Conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu pregăteşte procedura pentru scoaterea la concurs a cinci posturi de medici. Este vorba de două posturi pentru Secţia Neurologie, un post pentru Ginecologie, un post pentru Diabet şi un post pentru Neuropsihiatrie Infantilă. Vasile Stănculete spune că Secţia de Neurologie funcţionează la avarie. Asta după ce trei medici au părăsit definitiv sistemul sanitar de stat. „Cel mai rău stăm la Secţia Neurologie, unde am mai rămas doar cu patru medici şi două rezidente. Asta după ce au plecat medicii Dan Bozdoc, Duchian Enoiu, Ioan Dogaru. Iniţial, medicul Enoiu a spus că va pleca din Spitalul Judeţean pentru o perioadă de trei luni, însă acum m-a anunţat că nu se va mai întoarce. Am încercat să stau de vorbă cu fiecare dintre ei pentru a-i convinge să se întoarcă, însă au refuzat categoric din cauza problemelor din spital. Toţi au cabinete particulare, iar noi nu mai putem face contract cu ei pentru că au preferat să încheie contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate pe cabinetele particulare. Oamenii câştigă mult mai bine în privat, iar noi trebuie să scoatem la concurs neapărat două posturi”, a declarat Vasile Stănculete.

O altă secţie cu deficit de medici este Secţia Obstretrică-Ginecologie, de unde în acest an s-au pensionat doi medici. „Doamna Maria Dobran şi domnul Ion Alexoiu s-au pensionat recent, iar urgent trebuie să angajăm cel puţin un medic. În total, vor fi cel puţin cinci posturi de medici pe care Spitalul Judeţean Târgu Jiu le va scoate la concurs în perioada imediat următoare”, a precizat Stănculete.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: