Criză de poștași în Gorj înainte de disponibilizări

Situație fără precedent în județul Gorj, unde sunt localități în care nu sunt factori poștali. Situația este cu atât mai gravă cu cât această problemă este înainte de valul de disponibilizări anunțat pentru perioada următoare.

În județul Gorj sunt mai multe localități unde nu sunt factori poștali sau este unul singur, care nu face față. În această situație este comuna Runcu, unde nu este factor poștal de 8 luni, însă probleme de acest gen sunt și în localitățile Godinești și Bolboși. Anunțul acesta a fost făcut de președintele PDL Gorj, Dan Vâlceanu. „La Runcu, în satele Bâlta şi Valea Mare, nu există factor poştal de opt luni. Nici la Godineşti şi Bolboşi nu există factor poştal. Corespondenţa, pensiile, citaţii, facturi ajung cu întârziere. Există cetăţeni care au făcut reclamaţie la poştă. Sunt probleme care nu erau atunci când eram noi la guvernare. Poştaşii au spus că nu se plătesc contribuţiile la spital, în ziua aia se plăteşte contribuţia pentru a primi adeverinţă de la Casa de Sănătate, pentru a fi internat. Sper să vedem măcar acum o minimă preocupare din partea autorităţilor”, a spus liderul democrat liberal.

Primarii, nemulțumiți de această situație

Nu doar cetățenii care nu-și primesc la timp corespondența sau drepturile bănești sunt nemulțumiți, ci și primarii din localitățile cu probleme, pentru că vin în comună factori poștali din Târgu-Jiu și, necunoscând zone, trebuie să-i însoțească un angajat de la primărie. „Nu sunt duse la timp pensiile și ajutoarele sociale. Nici corespondența nu ajunge în timp util. Nu vreau să mă gândesc ce s-ar întâmpla dacă ajung târziu facturile și cetățenii sunt debranșați de exemplu de la curent. La noi e un poștaș care vine de la Târgu-Jiu, însă nu știe zona și trebuie să fie însoțit de cineva de la primărie. Sper să se rezolve mai repede situația aceasta”, a declarat primarul din comuna Bolboși, Gheorghe Bilea.

Situația, departe de a fi rezolvată

Situația aceasta nu-și va găsi curând rezolvare, ci se poate înrăutăți în condițiile în care la nivel național vor fi disponibilizați 3.500 de angajați ai Poștei Române. Deocamdată nu se știe câți poștași din Gorj vor rămâne fără un loc de muncă, dar sunt persoane care vor să plece în pensie. „Nu se știe exact câți angajați ai Poștei din Gorj vor fi disponibilizați, dar deocamdată au venit criteriile. Sunt poștași care vor să plece la pensie. Oricum, angajări nu se mai pot face, iar în localitățile fără poștași sunt detașați din Târgu-Jiu”, a declarat Mircea Bliduţ, lider sindical.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: