Criza îngheaţă salariile şi contractele de la Energia Pandurii

Antrenorul Vasile Stângă a primit aseară răspunsul conducerii clubului Energia Pandurii în ceea ce priveşte condiţiile solicitate pentru a continua să antreneze echipa de handbal şi anul viitor. Membrii Consiliului de Administraţie au definitivat bugetul care va rămâne la acelaşi nivel din sezonul recent încheiat, dar acest lucru presupune doar îndeplinirea a o parte din cerinţele tehnicianului. Vasile Stângă a precizat iniţial că va rămâne la echipă doar dacă se asigură bugetul necesar performanţei însă acesta nu îi poate fi pus la dispoziţie.

Prezent înaintea plecării la lotul naţional la Târgu Jiu, Vasile Stângă a expus conducerii clubului condiţiile în care va rămâne în continuare la Energia Pandurii. Principala cerinţă a tehnicianului, respectiv aducerea a 2-3 jucători, a fost îndeplinită iar conducerea aşteaptă până luni un răspuns favorabil din partea antrenorului.

Acelaşi buget, acelaşi obiectiv

Discuţiile din şedinţa Consiliului de Administraţie nu s-au finalizat cu o mărire a bugetului aşa cum se aştepta antrenorul. Preşedintele Gore Popescu a spus că va trebui ca Stângă să se descurce cu acelaşi buget ca şi sezonul recent încheiat dar i se vor asigura totuşi în plus banii necesari pentru aducerea a încă trei jucători. „În principiu rămânem pe bugetul din acest sezon dar i-am dat posibilitatea domnului Stângă să aducă trei jucători de valoare, să încercăm să atingem un obiectiv mai îndrăzneţ pentru anul viitor. E greu să spui că mergi pe un buget mare când toate echipele se chinuiesc să îşi asigure bugetul de supravieţuire în prima ligă”, a explicat preşedintele situaţia creată lăsând mai jos oarecum şi cerinţele la adresa antrenorului pentru noul sezon, titlul nefiind un obiectiv în sine ci doar lupta cu echipele din fruntea clasamentului: „Noi putem să asigurăm condiţii pentru încă trei jucători să ne batem de la egal la egal cu echipele care trag la titlu precum Reşiţa sau Constanţa. Dar nu vizăm neapărat titlul pentru că aceste echipe au deja loturi valoroase şi un buget mai bun ca al nostru”. Cu alte cuvinte, la acelaşi buget, lui Vasile Stângă nu i se cere un loc mai bun decât cel din acest sezon în care Energia s-a bătut cu granzii Ligii Naţionale şi a ocupat locul trei.

Salarii îngheţate la Energia

În ceea ce priveşte jucătorii, aceştia nu vor putea emite pretenţii de mărire a salariilor, cu unele mici excepţii, tot din cauza crizei. „S-a luat o decizie de îngheţare a salariilor la nivelul actual cu mici diferenţe pentru că unii jucători au rămas în urmă cu contractele, şi sunt cazuri cum e al lui Apolzan unde trebuie să mai discutăm cu ei şi să ajungem la un nivel asemănător cu ceilalţi”, spune preşedintele care recunoaşte că se poate ajunge la despărţirea de unii jucători: „E posibil ca unii dintre jucătorii din lot să nu vrea să semneze prelungirea contractului în aceleaşi condiţii sau să ceară prea mult şi atunci va trebui să renunţăm la ei. Dar vom găsi soluţii şi vom completa lotul în oricare situaţie. Cert este că handbalul va rămâne la un nivel destul de ridicat în Târgu Jiu”.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: