Criză? Vezi aici cât cheltuiesc primăriile pentru ziua vârstnicilor

Consiliile locale cheltuiesc sute de milioane pentru petrecerile vârstnicilor cu ocazia zilei de 1 Octombrie. Numai la Motru au fost aprobate, în Consiliu Local, 120 de milioane pentru această zi.

Dacă unii primarii gorjeni aruncă cu banii când este vorba de un asemenea eveniment, alţii se gândesc serios nici să nu mai serbeze această zi din lipsă de fonduri. Sunt însă şi primari mai cumpătaţi care preferă să aloce atât cât este necesar pentru că vârstnicii gorjeni să se poată bucura alături de alţi vârstnici din lume. Printre primarii cumpătaţi se numără Constantin Bobaru, edilul din Bumbeşti Jiu, care nu va aloca pentru această zi mai mult de 5.000 de lei. Banii vor fi utilizaţi în organizarea unor concursuri de şah sau table, a unui program artistic, dar şi pentru organizarea unei mese festive. „Avem o sumă în buget, o să încercăm să o valorifică şi anul acesta. Nu este o sumă prea mare, în jur de 50 de milioane, bani ce vor fi utilizaţi în concursuri specifice vârstnicilor”, a declarat Constantin Bobaru.

25 de milioane la Novaci

Nici Pantelimon Manta, primarul din Novaci, nu va face din această zi un eveniment grandios şi asta pentru că vor fi alocaţi doar 2.500 de lei. „Anul trecut au fost tot 25 de milioane, anul acesta vom merge pe aceeaşi sumă, cu toată criza nu cred că va scădea mai mult”, a declarat Pantelimon Todea. Ziua internaţională a vârstnicilor va trece neobservată la Ţicleni, unde, potrivit primarului, consilierii nu vor să aprobe nici un ban pentru această zi. „Nu am ce să le fac, anul trecut abia au aprobat 90 de milioane de lei, anul acesta au zis că nu vor da nici un ban. Sigur că eu o să bag un proiect de hotărâre în şedinţă, dar nu ştiu dacă vor vrea să-l voteze. Este păcat că aveau şi vârstnicii de aici ceva frumos de ziua lor”, a declarat Ion Ungureanu, primarul oraşului Ţicleni.

120 de milioane la Motru

La polul opus se află primarul din Motru, Dorin Hanu care va cheltui cu ocazia acestei zile suma de 120 de milioane de lei. Consilierii au aprobat deja suma în şedinţa de Consiliu Local deşi au fost sceptici în privinţa numărului de vârstnici care vor participa la manifestări. „De cinci ani sărbătorim această zi prin concursuri de şah, table, programe artistice şi bineînţeles, masa festivă. Suma este cea prevăzută în buget şi cea folosită şi anul trecut. Toate acţiunile vor avea loc la casa multiculturală din Motru”, a declarat Dorin Hanu. Mulţi dintre consilieri nu au prea agreat suma aprobată deşi nu au subestimat importanţa zilei. „Desigur că acţiunea este bună, mai ales dacă se dispune de această sumă, dar aş vrea să aflu şi eu câte persoane au participat la fiecare concurs în parte inclusiv la masa festivă”, a declarat consiliera Elena Vintilescu.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: