CSAT, convocat să anuleze înfiinţarea Electra şi Hidroenergetica

Constituirea celor doua companii naţionale, Electra si Hidroenergetica a fost decisa in cadrul Consiliul Suprem de Apărare a Tarii (CSAT) iar renunţarea la proiect ar trebui decisă la acelaşi nivel, potrivit unei informaţii furnizate de Ministerul Economiei la solicitarea HotNews.ro.

In lipsa unei astfel de decizii, proiectul continua, chiar daca a fost respins irevocabil in sălile Curţii de Apel Bucuresti.  Ministerul Economiei mai arata ca variante alternative de restructurare a sectorului energetic vor fi aplicate după 31 decembrie 2011.

"In prima parte a acestui an am discutat cu reprezentanţii FMI si BM ca termen de realizare al celor două companii data de 31 decembrie 2011, după care vom aplica variante alternative de restructurare a sectorului energetic romanesc. Evident ca pana la finalizarea strategiei energetice vom avea decizia finala care va fi reflectata corespunzător in document", precizează Ministerul Economiei.

REORGANIZARE

Reorganizarea sistemului energetic prin înfiinţarea coloşilor energetici, Electra si Hidroenergetica, a fost blocat din cauza a circa 20 de contestaţii depuse de către creditori, sindicate si, in special, de Fondul Proprietatea. 

DOUĂ NOI COMPANII

În locul giganţilor energetici vor fi create două companii mai mici care vor grupa unităţile viabile din sectorul termo si miner. Prima companie va grupa partea viabila din Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) si actualele complexe Craiova, Turceni şi Rovinari. A doua companie va grupa unităţile viabile din Compania Naţionala a Huilei cu termocentrala Paroşeni si partea viabila de la termocentrala Deva. 

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: