CSM Târgu Jiu, opțiune serioasă pentru menţinerea în Liga Naţională

Echipa de baschet masculin a CSM Târgu Jiu  a luat o  opţiune importantă pentru menţinerea în Liga Naţională, după ce a învins pentru a treia oară în acest sezon pe CSM Miercurea Ciuc, în primul meci din Grupa Albastră. În aceeaşi primă etapă, Athletic Constanţa a învins ultima clasată, CSM Sighet.

Echipa de baschet seniori a CSM Târgu Jiu evoluează, în a doua fază a campionatului Ligii Naţionale, în cea de-a treia grupă valorică, Grupa Albastră. Baschetbaliştii gorjeni au fost invitaţi în Liga Naţională la începutul acestui sezon, mutarea fiind o adevărată lovitură pentru tânărul club al Primăriei Târgu Jiu.

În prima parte a campionatului aceştia au evoluat în Grupa Valorică B, unde au încheiat sezonul regulat pe locul şase, fiind  repartizaţi în faza a doua a campionatului în Grupa Albastră, acolo unde întâlnesc trei dintre fostele colege cu care au jucat și în Grupa B, pe Athletic Constanța, CSM Miercurea Ciuc și CSM Sighetu Marmației.

Echipele care evoluează în această grupă continuă în clasament  cu punctele acumulate în prima fază a competiției. CSM Târgu Jiu a intrat în faza a doua cu 18 de puncte, iar după prima victorie are 20 de puncte, fiind la două puncte de  următoarele clasate și doar la un punct de Athletic Constanța, care se află pe locul  I.

Baschetbaliștii târgujieni au deja un avantaj important în fața celor de pe locul 3,  CSM Miercurea Ciuc, pe care i-au învins de două ori în prima parte a campionatului și odată în Grupa Albastră.

Cu această victorie de la debutul în  grupă, CSM Târgu Jiu nu mai poate pierde locul doi din Grupa Albastră.

Vizualizări: 521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: