CSM Târgu Jiu şi-a aflat adversarele

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu  a aflat care îi vor fi adversarii din Liga Naţională de Baschet masculin în noul sezon şi programul competiţiilor în care va evolua. Competiţiile de baschet ar urma să debuteze pe data de 3 octombrie, cu meciurile din prima fază a Cupei României, iar o săptămână mai târziu se va desfășura prima etapă a Ligii Naționale.

În noul sezon se va reveni la formatul cu o singură grupă valorică în prima ligă şi toate echipele din LNBM se vor confrunta între ele, în tur-retur, în sezonul regulat. La încheierea acestuia primele opt clasate se vor califica în play-off unde se va juca în sistemul cel mai bun din cinci partide, în trei faze (sferturi de finală, semifinale, finala).

Cupa României la baschet se va juca în dublă manșă, în sistem eliminatoriu iar numărul fazelor se va stabili în funcție de echipele participante. Competiția se va încheia cu un turneu de tip Final Four care este programat în luna februarie 2021.

Federația Română de Baschet a informat că, pentru sezonul competițional 2020-2021 din Liga Națională de Baschet Masculin și Cupa României, au fost primite până la data limită stabilită de Consiliul Director referitor la înscrierea în competițiile de seniori 15 solicitări: U-Banca Transilvania Cluj-Napoca; CSM CSU Oradea; BC CSU Sibiu; Dinamo Știința București; Steaua București; SCM Timișoara; BCMU FC Argeș Pitești; SCMU Craiova; CSO Voluntari; CSM Galați; CSM Mediaș; CSM 2007 Focșani; ABC Athletic Constanța; CSM Târgu Jiu; CSM VSKC Miercurea Ciuc.

În ceea ce priveşte transferurile pentru noul sezon, acestea se poat face începând cu data de 3 august 2020 iar data limită pentru plata taxei de înscriere este 20 august 2020. Pe data de  24 august 2020 va avea loc  validarea echipelor participante în LNBM dar şi tragerea la sorți pentru sezonul regular LNBM și prima fază a CRM. Federaţia a mai anunţat că pe datele de 3 şi  octombrie 2020 vor avea loc meciurile tur şi retur din prima fază a CRM iar pe 10 octombrie 2020 este programată prima etapa din sezonul regulat al LNBM.

Vizualizări: 412

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: