Un fost golgheter de la Pandurii vrea Cupa României la 40 de ani

Fost atacant în Liga 1 şi fost jucător de bază la Pandurii, Cosmin Tilincă a scris istorie în Europa, dar n-are de gând să se retragă nici la 40 de ani. Noua sa echipă este Sănătatea Cluj cu care a jucat şi sezonul trecut în Cupa României unde a eliminat Viitorul lui Gică Hagi.

Cosmin Tilincă, fostul golgheter al CFR-ului în cupele europene şi fost golgheter la Pandurii Târgu Jiu, are acum 40 de ani.  Atacantul născut la Turda încă mai joacă fotbal și are planuri mari cu Sănătatea Cluj, inclusiv câștigarea Cupei României. Tilincă a adus victoria clujenilor cu Athletic Bilbao în 2005 şi a făcut un meci mare în Europa și cu Atletico Madrid, pe vremea când era la Gloria Bistrița, în 2007.

Fostul golgheter al pandurilor are acum planuri mari şi cu noua sa echipă, Sănătatea Cluj: „O să joc cât timp mă mai țin balamalele! Eu acum o pregătesc o grupă de juniori de la CFR Cluj, îmi doresc să devin un antrenor bun, dar sunt în continuare și la Sănătatea Cluj, iar obiectivul este câștigarea Cupei României și un loc cât mai bun în Liga 3. La Sănătatea mai sunt Raul Ciupe, Dan Roman, dar și Ionuț Rada. Evident, am rămas un mare fan al CFR-ului și vă asigur că echipa lui Dan Petrescu va da totul pentru titlu. Știu că Dan i-a ținut mereu în priză, jucătorii sunt foarte motivați și pot să câștige campionatul, sunt convins de asta, chiar dacă Craiova are acum un mic avantaj”.

Cel mai mare regret al său rămâne faptul că nu a jucat la naţională şi că  a suferit accidentarea de la Pandurii.  „Marele regret al carierei mele este că m-am accidentat și n-am apucat să debutez la echipa națională. Victor Pițurcă mă chemase pentru o dublă cu Nigeria și Coasta de Fildeș”, și-a adus aminte Tilincă, fotbalist care a avut o accidentare serioasă pe vremea când juca la Pandurii.

Anul trecut, Sănătatea Cluj a uimit lumea fotbalului și a eliminat-o din Cupă pe Viitorul, scor 1-0.

Vizualizări: 726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: